Διάκριση στην κατηγορία Silver και Ειδικός Έπαινος για το Εργασιακό Περιβάλλον της Novartis Hellas

novartis_CRI-2013

Διάκριση στην κατηγορία Silver και Ειδικός Έπαινος για το Εργασιακό Περιβάλλον της Novartis HellasΗ Novartis Hellas απέσπασε διάκριση στην κατηγορία Silver και τον ειδικό Έπαινο για το Εργασιακό της Περιβάλλον στον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης CRI για το 2012

Η Novartis Hellas ήταν μία από τις 14 εγχώριες εταιρείες που διακρίθηκε για τις επιδόσεις της στον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης

Η Novartis Hellas απέσπασε διάκριση στην κατηγορία Silver στο πλαίσιο του πέμπτου Εθνικού Δείκτη για την Εταιρική Ευθύνη (CR Index) και ειδικό Έπαινο για το Εργασιακό Περιβάλλον

H Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί μία από τις κύριες προτεραιότητες της Novartis, καθώς εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται στο Εξωτερικό και στην Ελλάδα μέσα από ενέργειες που βασίζονται στους άξονες της μέριμνας για τους ασθενείς, της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, της επιχειρηματικής δεοντολογία, του ανθρώπινου δυναμικού της και της προστασίας του περιβάλλοντος

Η Novartis Hellas διακρίνεται για την Εταιρική της Υπευθυνότητα, αποσπώντας διάκριση στην κατηγορία Silver και ξεχωριστό ειδικό Έπαινο για το Εργασιακό Περιβάλλον στο πλαίσιο του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index).

Κατά τη διαδικασία αξιολόγησης του CR Index, ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες επιθεώρησαν με βάση διεθνή πρότυπα και κριτήρια τις επιδόσεις και τη συμβολή των επιχειρήσεων στους τέσσερις βασικούς πυλώνες που αξιολογεί ο Εθνικός Δείκτης Εταιρικής Ευθύνης: την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους και την αγορά.

Ο κος Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, Διευθυντής Επικοινωνίας & ΕΚΕ, τόνισε κατά την παραλαβή του βραβείου «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η αναγνώριση των προσπαθειών και των δράσεων της εταιρείας προς την κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης, ιδιαίτερα όταν αυτή προέρχεται από έναν οργανισμό, ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς για την αναγνώριση των επιδόσεων σε θέματα ΕΚΕ με βάση τα διεθνή κριτήρια. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που καταφέραμε να διακριθούμε για Τρίτη συνεχή χρονιά στον πολύ απαιτητικό αυτό Δείκτη. H Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί μία από τις κύριες προτεραιότητες της Novartis, καθώς εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται στο Εξωτερικό και στην Ελλάδα μέσα από ενέργειες που βασίζονται στους άξονες της μέριμνας για τους ασθενείς, της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, της επιχειρηματικής δεοντολογίας, του ανθρώπινου δυναμικού της και της προστασίας του περιβάλλοντος. Με όλες μας τις δυνάμεις προσφέρουμε στον τομέα που καθημερινά υπηρετούμε μέσα από δράσεις, ενέργειες και πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο τους την προαγωγή της υγείας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών».

Ο κος Γιώργος Γκόλιας, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού , αναφέρει για τον Έπαινο: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς στη Νovartis να λαμβάνουμε αυτόν τον ξεχωριστό έπαινο για το Εργασιακό Περιβάλλον που έχουμε διαμορφώσει για τους εργαζομένους μας. Mια διάκριση η οποία έρχεται σε συνέχεια μιας άλλης μεγάλης διάκρισης που πήραμε φέτος για πρώτη φορά στα “Βest Workplaces” ως ένα από τα 10 καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ελλάδα και το καλύτερο ανάμεσα στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις. Οι διακρίσεις αυτές για όλους εμάς στη Nοvartis, αποτελούν πολύ σημαντική επιβράβευση για το σύνολο των προσπαθειών που καταβάλλουμε καθημερινά, ιδιαιτέρως δε, γιατί έρχονται σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, όπου τα εργασιακά ζητήματα βρίσκονται στη πρώτη γραμμή αλλά με αρνητική χροιά. Εμείς σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία συνεχίζουμε να επενδύουμε στους ανθρώπους μας και σε ενέργειες που προωθούν ένα καλύτερο περιβάλλον κι ένα δίκαιο και ισορροπημένο εργασιακό μοντέλο, κάνουμε προσλήψεις και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε σε αυτήν την αναπτυξιακή και αισιόδοξη γραμμή πλεύσης.

Oι εταιρείες που συμμετέχουν διαχρονικά στην αξιολόγηση κατάφεραν να κρατήσουν τις θέσεις τους και να βελτιώσουν – σε ορισμένες περιπτώσεις σημαντικά – τις επιδόσεις τους, παρά το γεγονός ότι τα κριτήρια της αξιολόγησης φέτος παρουσίασαν αυξημένη δυσκολία, λόγω της αναθεώρησής τους από το BITC, που προσπαθεί διαρκώς να ανανεώνει τη μεθοδολογία του, καθρεφτίζοντας τις σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις στο χώρο της Εταιρικής Ευθύνης. Παράλληλα, νέες εταιρείες συμμετείχαν φέτος στην αξιολόγηση, διευρύνοντας την “οικογένεια” του CR INDEX.

Share

Be the first to comment on "Διάκριση στην κατηγορία Silver και Ειδικός Έπαινος για το Εργασιακό Περιβάλλον της Novartis Hellas"

Leave a comment

error: