Δημιουργία ολοκληρωμένης υπερσύγχρονης Νευροφυσιολογικής Μονάδας στο ΜΗΤΕΡΑ

Το ΜΗΤΕΡΑ, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασθενείς και με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας, ανέπτυξε στο πλαίσιο της λειτουργίας της Νευρολογικής Κλινικής μια πλήρη και υπερσύγχρονη Μονάδα Νευροφυσιολογίας.

 

 –Η Μονάδα αποτελείται

… από το Τμήμα Ηλεκτροεγκεφαλογραφίας και το Τμήμα Ηλεκτρομυογραφίας – Ηλεκτρονευρογραφίας. Παρέχει όλες τις διαγνωστικές εξετάσεις που απαιτούνται και συμβάλλει έτσι  στη σωστή διάγνωση και την ενδεδειγμένη θεραπεία. Οι εξειδικευμένοι γιατροί και τεχνολόγοι, που στελεχώνουν τη Νευροφυσιολογική Μονάδα του ΜΗΤΕΡΑ, έχουν στη διάθεσή τους τεχνολογία αιχμής, ώστε να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

-Στο Τμήμα Ηλεκτροεγκεφαλογραφίας υπάρχει…

η δυνατότητα διενέργειας απλών καταγραφών μικρής διάρκειας, μελετών μετά από στέρηση ύπνου, αλλά και πολύωρων έως και πολυήμερων καταγραφών με ταυτόχρονη βίντεο-παρακολούθηση, όταν αυτό χρειάζεται, ακόμη για τις πιο απαιτητικές περιπτώσεις. Οι μελέτες σχεδιάζονται από την επιστημονική ομάδα της Μονάδας σε συνεργασία με τον θεράποντα γιατρό με σκοπό τη σωστή διερεύνηση του περιστατικού και εν τέλει τη λήψη των απαιτούμενων αποτελεσμάτων που θα οδηγήσουν στην ορθή διάγνωση και θεραπεία.

Το Τμήμα Ηλεκτρομυογραφίας και Ηλεκτρονευρογραφίας καλύπτει…

 …όλο το φάσμα των εξετάσεων που αφορούν παθήσεις του περιφερικού νευρικού συστήματος, όπως: -Κινητικές ταχύτητες Αγωγής. -Αισθητικές ταχύτητες αγωγή. -Ηλεκτρομυογράφημα. -Δοκιμασία επαναληπτικών ερεθισμών κατά Desmedt. -Ηλεκτρομυογράφημα μονήρους μυϊκής ίνας. -Προκλητά δυναμικά (οπτικά και σωματοαισθητικά), και Μελέτη αυτόνομου νευρικού συστήματος (Sympathetic Skin Reaction).

Σχετικά με τη Γενική Κλινική ΜΗΤΕΡΑ

H δημιουργία της  Γενικής Κλινικής ΜΗΤΕΡΑ, του Ομίλου HHG και η συνεχής διεύρυνσή της με νέα Τμήματα και υπηρεσίες, είναι το αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης υπηρεσιών υγείας για όλα τα μέλη της οικογένειας. Όλα τα Τμήματα και οι Κλινικές είναι εξοπλισμένα με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό και   είναι στελεχωμένα με κορυφαίους ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Έτσι το ΜΗΤΕΡΑ να παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να εξυπηρετήσει οποιαδήποτε ανάγκη παρουσιαστεί σε 24ωρη βάση. Στη Γενική Κλινική του ΜΗΤΕΡΑ λειτουργούν πλήρως οργανωμένα τμήματα Παθολογικού, Διαγνωστικού και Χειρουργικού Τομέα, Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας, Εξωτερικά ιατρεία αλλά και Διαγνωστικά Εργαστήρια, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας.

 

 

 

Μαρία Ορφανίδου

Share

Be the first to comment on "Δημιουργία ολοκληρωμένης υπερσύγχρονης Νευροφυσιολογικής Μονάδας στο ΜΗΤΕΡΑ"

Leave a comment

error: