Δημητριακά: Το δώρο της Γης στο…πιάτο σας!

dimitriaka

dimitriakaΠλούσια σε θρεπτικά συστατικά και με σημαντικά οφέλη για την υγεία, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι τα δημητριακά αποτελούν τη βάση της Μεσογειακής Διατροφικής πυραμίδας –και όχι μόνο! Οι διεθνείς διατροφικές συστάσεις και τα διατροφικά πρότυπα συγκεκριμενοποιούν την ανάγκη η καθημερινή κατανάλωση δημητριακών να προέρχεται από ολικής άλεσης δημητριακά, λαμβάνοντας υπόψη τα οφέλη τους στον ανθρώπινο οργανισμό.

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει το κοινό να μάθει περισσότερα για τα δημητριακά, που αποτελούν τη βάση της διατροφής μας, το medNutrition εγκαινιάζει τη ενημερωτική καμπάνια με τίτλο «Δημητριακά: Το δώρο της Γης στο…πιάτο σας!».

Πόσα δημητριακά πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά; Γιατί τα προϊόντα ολικής άλεσης υπερέχουν σε σχέση με τα επεξεργασμένα δημητριακά; Τι θα πρέπει να προσέχουμε στις ετικέτες όταν επιλέγουμε δημητριακά; Πώς θα διατηρήσουμε την γεύση αλλά και τη θρεπτική ισορροπία τρώγοντας δημητριακά; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα επιχειρεί να δώσει απάντηση η επιστημονική ομάδα του medNutrition, με απώτερο στόχο ο καταναλωτής να μπορεί να κάνει πιο συνειδητές και πιο σωστές διατροφικά επιλογές των τροφίμων που καταλήγουν στο πιάτο του.

Αναγνωρίζοντας το ρόλο της ολικής άλεσης και στην υγεία του πεπτικού συστήματος, το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής έχει αγκαλιάσει τη συγκεκριμένη καμπάνια, θέτοντάς την υπό την αιγίδα του.

 

 

Share

Be the first to comment on "Δημητριακά: Το δώρο της Γης στο…πιάτο σας!"

Leave a comment