Δεύτερος θάνατος από τον ιό του Δυτικού Νείλου

deftero_krousma_iou_d_neilou

Ένας νέος θάνατος σημειώθηκε από τον ιό του Δυτικού Νείλου ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε δύο από την αρχή του 2012 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ).

Επίσης την Τετάρτη διαγνώστηκαν τρία νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και ένα κρούσμα με ήπιες εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, από την αρχή της περιόδου 2012 μέχρι τις 24/07/2012 έχουν διαγνωστεί συνολικά 18 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου και έχουν καταγραφεί 2 θάνατοι. Από τα 18 κρούσματα, τα 14 εμφάνισαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 4 κρούσματα ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα).

Εν τω μεταξύ, ένα από τα ήδη διαγνωσμένα κρούσματα λοίμωξης οφείλεται στην μετάδοση του ιού μέσω μετάγγισης και αφορά σε βαριά ανοσοκατασταλμένο ασθενή με ιστορικό πολλαπλών μεταγγίσεων. Τόσο η αιμοληψία από τον αιμοδότη όσο και η μετάγγιση στον ασθενή είχαν γίνει πριν εμφανιστεί το πρώτο κλινικά αναγνωρίσιμο και διαγνωσμένο κρούσμα από τον ιό στη χώρα μας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει ότι η μετάδοση του ιού του Δυτικού Νείλου μέσω μετάγγισης είναι εξαιρετικά σπάνια, λόγω της πολύ σύντομης διάρκειας παραμονής του ιού στο αίμα.

 

 

pathfinder.gr

Share

Be the first to comment on "Δεύτερος θάνατος από τον ιό του Δυτικού Νείλου"

Leave a comment

error: