Δείτε τι μπορείτε να πάθετε από τα πολλά SMS

sms

sms Ανώμαλη πάχυνση των τενόντων στα χέρια τους, η οποία οδηγεί σε τενοντίτιδα μπορεί να αντεμετωπίσουν όσοι χρησιμοποιούν τον αντίχειρά τους για να γράφουν μηνύματα στο κινητό τους τηλέφωνο, όπως αποκαλύπτει νεά έρευνα. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, η πλειοψηφία των ανθρώπων που χρησιμοποιεί τους αντίχειρες για να πληκτρολογεί μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο έτεινε να ασκεί μεγαλύτερη πίεση στον αντίχειρα του «κυρίαρχου» χεριού. Οι τραυματισμοί που προκαλούνται στους μικρούς τένοντες από την υπερχρήση δεν είχε μελετηθεί ξανά στο παρελθόν, σημειώνουν οι ερευνητές.

Σχετικό δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει, ότι στην έρευνα συμμετείχαν 149 άνθρωποι ηλικίας 18-40 ετών. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε κατηγορίες, ανάλογα με το στιλ «γραφής» τους στις κινητές συσκευές αλλά και τη συχνότητα που εμφάνιζαν στη χρήση των συσκευών αυτών για ανταλλαγή μηνυμάτων.

Το πάχος του τένοντα τους μετρήθηκε με τη βοήθεια εικόνων υπερήχων, οι οποίες αποκάλυψαν το μήκος του τένοντα κατά μήκος του έσω καρπιαίου σωλήνα μέχρι την άκρη του αντίχειρα. Όσοι έγραφαν συχνά γραπτά μηνύματα (μέχρι και 1.209 το μήνα), εμφάνιζαν πιο παχύ τένοντα στο «κυρίαρχο» χέρι τους. Τα ίδια άτομα ήταν αυτά που ανέφεραν ότι ένιωθαν μεγαλύτερο πόνο στο χέρι αυτό, συγκριτικά με εκείνους που δήλωσαν ότι έστελναν σπάνια γραπτά μηνύματα (κατά μέσο όρο 50 το μήνα)

 

Madata.gr

Share

Be the first to comment on "Δείτε τι μπορείτε να πάθετε από τα πολλά SMS"

Leave a comment

error: