Δέκα ύποπτα κρούσματα του ιού της νέας άτυπης πνευμονίας Sars στην Φλωρεντία

deka-ypopta-krousmata-tou-iou-tis-neas-atypis-pnevmonias-SARS-stin-florentia
 

Δέκα ύποπτα κρούσματα του ιού της νέας άτυπης πνευμονίας Sars στην ΦλωρεντίαΔέκα άτομα προέκυψαν θετικά στον ιό της νέας άτυπης πνευμονίας Sars σε μικροβιολογικά τεστ που πραγματοποιήθηκαν στο ανοσολογικό κέντρο Καρέτζι της Φλωρεντίας, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Αναμένεται τώρα, η τελική επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων από το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ρώμης.

Τα άτομα που, στα πρώτα τεστ, βρέθηκαν θετικά στον συγκεκριμένο ιό δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και για τον λόγο αυτό τους ζητήθηκε να παραμείνουν προσωρινά στο σπίτι τους, αλλά δεν έχουν τεθεί σε απομόνωση.

Η μόνη περίπτωση με εμφανή συμπτώματα είναι αυτή ενός Ιορδανού πολίτη σαράντα πέντε ετών, ο οποίος εργάζεται σε ξενοδοχείο της Φλωρεντίας. Την περασμένη Τρίτη παρουσιάσθηκε σε πρώτων βοηθειών της πρωτεύουσας της Τοσκάνης, λέγοντας στους γιατρούς ότι είχε μόλις επιστρέψει από την χώρα του. Παρουσίαζε υψηλό πυρετό, αναπνευστικά προβλήματα και βήχα.

Η κατάσταση της υγείας του, πάντως, δεν φαίνεται να εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία. Όπως τονίζουν, τέλος, ιταλοί επιστήμονες, θα πρέπει να εξακριβωθεί αν πρόκειται, όντως, για μεταλλαγμένο ιό της Sars, ή για άλλη ασθένεια με παρόμοια συμπτώματα

skai.gr

Share

Be the first to comment on "Δέκα ύποπτα κρούσματα του ιού της νέας άτυπης πνευμονίας Sars στην Φλωρεντία"

Leave a comment

error: