Γυναίκα – Εμμηνόπαυση – Εργασία

Έξι στις 10 γυναίκες πιστεύουν ότι τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην εργασία τους.

Τρόποι με τους οποίους μια εταιρεία μπορεί να δημιουργήσει ένα πιο υποστηρικτικό περιβάλλον για τις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση.

Η εμμηνόπαυση…

…σε έναν ιδανικό κόσμο, θα έκανε όλες τις γυναίκες να ένιωθαν ικανές να ανοιχτούν για αυτό το θέμα. Ωστόσο, πολλές γυναίκες συνεχίζουν να βιώνουν δύσκολα συμπτώματα εμμηνόπαυσης, ειδικά στο εργασιακό περιβάλλον. Αν και αυτή είναι μια φυσική διαδικασία, συνοδεύεται από σημαντικές σωματικές και συναισθηματικές προκλήσεις και αλλαγές. Τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, τα συμπτώματα περιλαμβάνουν εξάψεις: ρίγη, εφίδρωση, διαταραχές ύπνου, εναλλαγές της διάθεσης και επιβράδυνση του μεταβολισμού.

Σύμφωνα με έρευνα…

…6 στις 10 γυναίκες πιστεύουν ότι τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην εργασία τους. Ωστόσο, σχεδόν οι μισές γυναίκες, που χρειάζονταν μια μέρα άδεια λόγω συμπτωμάτων εμμηνόπαυσης, υποστηρίζουν ότι δεν θα έλεγαν στον εργοδότη τους τον πραγματικό λόγο. Οι εξάψεις και οι νυχτερινές εφιδρώσεις επηρεάζουν έως και το 75% των εμμηνοπαυσιακών γυναικών και μπορεί να διαρκέσουν για 7 χρόνια ή και περισσότερο.

Οι γυναίκες δυσκολεύονται μερικές φορές να μιλήσουν…

για την εμμηνόπαυση με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν πολλά για αυτήν. Έτσι, το πρώτο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε, είναι να κατανοήσουμε όλοι πώς η εμμηνόπαυση επηρεάζει τη ζωή των γυναικών. Θα πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι οι γυναίκες που μόλις αρχίζουν να έχουν συμπτώματα εμμηνόπαυσης μπορεί να το πρωτομαθαίνουν και οι ίδιες.

Πολλές γυναίκες βιώνουν επίσης αλλαγές στη διάθεση…

…η οποία μπορεί να επιδεινωθεί περισσότερο από την “καταθλιπτική” διάθεση, το άγχος και το αυξημένο άγχος στην εργασία. Χωρίς θεραπεία και υποστήριξη, τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης μπορεί να δυσκολέψουν τις γυναίκες να ανταπεξέλθουν στον εργασιακό χώρο, να μειώσουν την αυτοπεποίθησή τους και να επηρεάσουν τις σχέσεις τους με τους συναδέλφους τους αλλά και με τους δικούς τους στο σπίτι. Η εμμηνόπαυση είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο και προσωπικό θέμα και ορισμένες γυναίκες μπορεί να ανησυχούν ότι θα στιγματιστούν από τους συναδέλφους τους..

Οι εργοδότες μπορεί να χρειαστεί…

…να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για να βοηθήσουν τις εργαζόμενες γυναίκες να αντιμετωπίσουν τα ενοχλητικά συμπτνώματα της εμμηνόπαυσης. Ακόμη και απλές αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον μπορούν να κάνουν σημαντική διαφορά στο  να βοηθήσουν τις  γυναίκες να συνεχίσουν να αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητές τους. Ορισμένες αλλαγές μπορεί να είναι φυσικές, όπως η εγκατάσταση νέου εξοπλισμού, ενώ άλλες μπορεί να είναι πιο ευέλικτες σε ορισμένες διαδικασίες.

Πέντε τρόποι που θα κάνουν τις γυναίκες να αισθάνονται καλύτερα στην εργασία τους

  1. Ενθαρρύνετε τις γυναίκες να μιλήσουν

Είναι γεγονός πως η εμμηνόπαυση αποτελεί σπάνια θέμα ανοιχτής συζήτησης στο χώρο εργασίας, παρόλο που αφορά σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού το οποίο βιώνει ή θα βιώσει αυτή τη βιολογική μετάβαση. Το πρώτο βήμα που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε είναι να αρχίσουμε να μιλάμε για αυτό. Δεν πρέπει να κάνουμε προσωπικές ερωτήσεις στις γυναίκες, αλλά μπορούμε να τις ενθαρρύνουμε να μιλήσουν για την εμμηνόπαυση αν το θέλουν. Εάν μια γυναίκα αποκαλύψει οικειοθελώς ότι βρίσκεται σε εμμηνόπαυση, ενθαρρύνετέ την να μοιραστεί τις σχετικές ανάγκες της με τους ανωτέρους της.

  1. Προσφέρετε ειδικά οφέλη για την εμμηνόπαυση

Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, μια γυναίκα μπορεί να έχει ραντεβού με γιατρό για να αντιμετωπίσει τα συμπτώματά της και υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει αυξημένες ημέρες ασθενείας. Φροντίστε να δώσετε επιπλέον αναρρωτική άδεια στις γυναίκες, για να καλύψουν αυτές τους τις ανάγκες.

  1. Συμβουλευτείτε επαγγελματίες υγείας

Για να καταλάβουμε τι μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση, μπορούμε να ρωτήσουμε τους ειδικούς γιατρούς και να μιλήσουμε με ψυχολόγους ή άλλους επαγγελματίες ψυχικής υγείας με εξειδίκευση στην εμμηνόπαυση, που γνωρίζουν πολλά για αυτήν. Αυτοί μπορούν να ενημερώσουν όλους εμάς αλλά κυρίως τους εργοδότες πώς η εμμηνόπαυση μπορεί να δυσκολέψει την εργασία και τι μπορεί να χρειάζονται οι γυναίκες για να αισθάνονται καλύτερα.

  1. Δώστε στις γυναίκες τον έλεγχο του περιβάλλοντος και του προγράμματος εργασίας τους

Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης μπορεί να είναι άβολα ακόμη και επώδυνα, γεγονός που καθιστά τη λειτουργία σε ένα παραδοσιακό περιβάλλον γραφείου δύσκολη. Επιτρέποντας στις γυναίκες να ελέγχουν το περιβάλλον και το πρόγραμμά τους, να εργάζονται, για παράδειγμα, από το σπίτι και να κάνουν προσαρμογές στην εργασίας τους όταν χρειάζεται, μπορούν αυτές να αισθανθούν άνετα και να ικανοποιούν τις ανάγκες τους στο εργασιακό περιβάλλον.

  1. Εκπαίδευση για τη διαχείριση της εμμηνόπαυσης:

Ο εργοδότης θα πρέπει να αντιμετωπίζει με διακριτικότητα μια τέτοια κατάσταση και να σέβεται τις επιθυμίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής της γυναίκας, που βιώνει την εμμηνόπαυση. Ο εργοδότης θα πρέπει να δημιουργήσει μία εργασιακή κουλτούρα που θα επιτρέπει μία ευελιξία στις γυναίκες με εμμηνόπαυση τηρώντας την εχεμύθεια και κάνοντας κάποια πολύ απλά πράγματα ώστε αυτές οι γυναίκες να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους και να νιώθουν περισσότερη ικανοποίηση από τη ζωή τους.

Περισσότερες πληροφορίες για την εμμηνόπαυση…

μπορείτε να λάβετε από την Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης: www.eletem.org  fb: https://www.facebook.com/ellinikietaireiaemminopausis

Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης (ΕΛΕΤΕΜ)

Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός,με έδρα την Αθήνα. Ιδρύθηκε τον Ιούνιο 2019 και  επιχειρεί με την ίδρυσή της να προάγει θέματα που αφορούν την γυναίκα και την εμμηνόπαυση.

Ο Σύλλογος έχει σκοπό την ενημέρωση και την πληροφόρηση των μελών της γύρω από ζητήματα για την εμμηνόπαυση. Αλλά κυρίως την παροχή συμπαράστασης και βοήθειας σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν συναισθηματικά ή και σωματικά συμπτώματα τα οποία έχουν προκληθεί από την εμμηνόπαυση.

Στόχοι της ΕΛΕΤΕΜ, εκτός από την κοινωνικοποίηση των μελών, την ευαισθητοποίηση αλλά και την ενημέρωση της κοινής γνώμης είναι και η προώθηση και η ανάπτυξη με κάθε μέσον της επιστημονικής έρευνας σχετικά με την εμμηνόπαυση και τα συμπτώματά της.

Τα γραφεία του Συλλόγου είναι: Σταδίου 51 στην Αθήνα.

Πληροφορίες https://www.eletem.org

fb: https://www.facebook.com/ellinikietaireiaemminopausis

Instagram: https://www.instagram.com/eletemofficial

Ευχαριστούμε την Καίτη Αντωνοπούλου, Ταμία & Υπεύθυνη Επικοινωνίας της

Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης (ΕΛΕΤΕΜ), για τις πληροφορίες που μας έδωσε.

 

 

Μαρία Ορφανίδου

Share

Be the first to comment on "Γυναίκα – Εμμηνόπαυση – Εργασία"

Leave a comment

error: