Γυμναστική στο γραφείο

grafeio_gymnastiki

Κι όμως! Η καθιστική ζωή όχι μόνο οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους αλλά θέτει σε κίνδυνο και την υγεία μας. Δυστυχώς οι πολλές ώρες στο γραφείο μας οδηγούν σε έναν τέτοιο τρόπο ζωής. Παρ’ όλ’ αυτά εμείς βρήκαμε ορισμένες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε ακόμα και από το γραφείο σας!

– Τονωμένοι γοφοί. Για να γυμνάσετε τους γοφούς σας δοκιμάστε αυτό το διακριτικό τέντωμα. Ενώ είστε καθισμένοι στο γραφείο σας με τα γόνατα λυγισμένα και τα πόδια στο πάτωμα, βάλτε τον έναν αστράγαλο στην αντίθετο γάμπα, έτσι ώστε το κάτω μέρος του σώματος σας να σχηματίζει τον αριθμό 4. Εκπνεύστε καθώς σκύβετε προς τα μπρος πάνω από τα πόδια σας έχοντας την πλάτη σας τεντωμένη. Δοκιμάστε τις αναπνοές και πιέσεις για τρεις φορές κι έπειτα αλλάξτε πόδι.

– Σφιχτά μπράτσα. Τα push-ups είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εντάξετε τη γυμναστική στην καθημερινότητά της. Ο μόνος εξοπλισμός που απαιτείται είναι μια επίπεδη επιφάνεια-και δεν χρειάζεται να είναι οριζόντια. Μπορείτε να κάνετε push-ups με τα χέρια σας στον τοίχο (της τουαλέτας στη δουλειά σας π.χ.) αντί στο πάτωμα, γεγονός που τα καθιστά πιο εύκολα. Καλό θα ήταν να κάνετε 10 με 15 την ημέρα.

– Αναζωογονημένα πόδια. Η καθιστική ζωή μπορεί να προκαλέσει κακή κυκλοφορία του αίματος.Το αίμα πηγαίνει προς τα κάτω, πρήζοντας τους αστραγάλους σας και προκαλώντας φλεβίτιδες. Μια κίνηση όμως των μυών των κάτω άκρων μπορεί να τροφοδοτήσει με περισσότερο αίμα την καρδιά, τους πνεύμονες και τον εγκέφαλο. Δοκιμάστε την εξής απλή άσκηση: Περίπου μία φορά την ώρα σηκώστε τα πόδια σας οριζόντια ενώ κάθεστε για 45 δευτερόλεπτα (μέχρι να διαβάσετε το e-mail σας). Αν φοράτε ψηλοτάκουνα δοκιμάστε, πέρα από την παραπάνω άσκηση, το εξής: τεντώστε τα δάχτυλα των ποδιών σας και γράψτε την αλφάβητο νοητά. Με αυτό τον τρόπο ξεπιάνεστε και ξεκουράζετε τους αστράγαλους σας και κατ’ επέκταση τα γόνατα.

– Τεντωμένα χέρια. Γνωρίζετε ότι ο πόνος στον αυχένα προέρχεται από την κακή στάση που έχουμε πάνω από το πληκτρολόγιο; Προσπαθήστε να τεντώστε τα χέρια σας ψηλά και στη συνέχεια να τα φέρετε μπροστά. Προσπαθήστε να το επαναλαμβάνετε κάθε 20 λεπτά.

Πηγή :www.myworld.gr

Share

Be the first to comment on "Γυμναστική στο γραφείο"

Leave a comment