Γραμμή SOS για καρκινοπαθείς

grammi_SOS_karkinopatheis

Έλλειψη φαρμάκων για καρκινοπαθείς καταγράφονται στα τηλέφωνα 210- 52.20.954, -5

Την έλλειψη φαρμάκων για καρκινοπαθείς καταγράφει σε δύο τηλεφωνικές γραμμές ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Ζωή Γραμματόγλου, πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών, Φίλων και Γιατρών ζήτησε από τους καρκινοπαθείς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα να βρουν το φάρμακό τους να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210-5220954 και 210-5220955.

Η κ. Γραμματόγλου είπε ακόμα ότι οι τιμές των αντικαρκινικών φαρμάκων αρχίζουν από 1.500 ευρώ. Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις ασθενών, οι οποίοι λόγω αδυναμίας να πληρώσουν ακυρώνουν χημειοθεραπείας που έχουν απόλυτη ανάγκη.

Επίσης ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης δήλωσε  ότι όσοι καρκινοπαθείς δεν μπορούν να βρουν τα φάρμακά τους μπορούν να απευθύνονται στο πρώην αντικαρκινικό – ογκολογικό του ΙΚΑ, επί της οδού Ασωπίου 4 (στάση Σόνια) και Παράσχου, στην περιοχή του Γκύζη, όπου αφού δώσουν τη συνταγή τους θα τα προμηθεύονται το αργότερο σε 48 ώρες.

Στο μεταξύ, συνεχίζουν οι φαρμακοποιοί την διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων, ακόμα και αν δοθούν κάποια χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ, δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης, είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν δοθεί 200 από τα 260 εκατομμύρια ευρώ σημειώνοντας ότι αναζητείται λύση ώστε να δοθούν και τα υπόλοιπα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή:skai.gr
Share

Be the first to comment on "Γραμμή SOS για καρκινοπαθείς"

Leave a comment

error: