Γλυκά… όλο γλύκα, χωρίς ζάχαρη!

krepes

Ικανοποιούν υγιεινά την ανάγκη για γλυκό χωρίς να περιέχουν ζάχαρη και χωρίς… μαγείρεμα. Ιδανικά για ωμοφάγους και μη!

Κρέπες

Αμαρτωλές…

Υλικά: 5 ώριμες μπανάνες. Χυμός από 1 πορτοκάλι. Γέμιση της προτίμησής σου. Σάλτσα προαιρετικά.

Προετοιμασία: Πολτοποιείς τις μπανάνες μαζί με το χυμό πορτοκαλιού στο μπλέντερ. Απλώνεις το μείγμα στο ταψάκι του αφυγραντή και ρυθμίζεις τη θερμοκρασία στους 100ο F (περίπου 38ο C). Το αφήνεις να «ψηθεί» γύρω στις επτά ώρες, κατόπιν το γυρίζεις και το αφήνεις για άλλες επτά ώρες, μέχρι να σχηματιστεί ένα είδος «φύλλου» που διατηρείται ακόμα ελαστικό.

Εκτέλεση: Όταν το φύλλο είναι έτοιμο, το βγάζεις από τον αφυγραντή και το κόβεις στα τέσσερα. Γεμίζεις κάθε κομμάτι με όποιο είδος γέμισης θέλεις (π.χ. πολτοποιημένα φρούτα και ξηρούς καρπούς) και το τυλίγεις σαν κρέπα ώστε να περικλείσει τη γέμιση. Αν θέλεις, περιχύνεις με σάλτσα της προτίμησής σου (π.χ. αβοκάντο, ταχίνι και κακάο) ή μέλι και κανέλα.

Μηλόπιτα

Λαχταριστή…

Υλικά: 1½ φλιτζάνια ξανθές σταφίδες. 8 χουρμάδες χωρίς κουκούτσια. Χυμός μήλου. 2 φλιτζάνια κολοκυθόσποροι. 6 μήλα, καθαρισμένα. 2 κουταλάκια κανέλα. Χυμός ½ λεμονιού.

Προετοιμασία: Μουλιάζεις ξεχωριστά τις σταφίδες και τους χουρμάδες σε χυμό μήλου για 6-8 ώρες και τα στραγγίζεις καλά.

Εκτέλεση: Χτυπάς στο μπλέντερ τους κολοκυθόσπορους, 1 φλιτζάνι από τις σταφίδες και 1 μήλο, μέχρι να γίνουν σαν πηχτός πολτός. Αδειάζεις το μείγμα σε φόρμα κέικ. Ρίχνεις στο μπλέντερ 2 μήλα και τους χουρμάδες, τα τεμαχίζεις σε μικρά κομμάτια και τα αδειάζεις σε μπολ. Τεμαχίζεις στο μπλέντερ τα υπόλοιπα μήλα και τα προσθέτεις στο μπολ με τους χουρμάδες. Προσθέτεις την κανέλα, το χυμό λεμονιού και τις υπόλοιπες σταφίδες και τα ανακατεύεις καλά. Αδειάζεις το μείγμα στη φόρμα του κέικ, πάνω από το προηγούμενο, και το αφήνεις για περίπου 1 ώρα. Κόβεις τη μηλόπιτα σε μικρά κομμάτια και σερβίρεις.

 

Womensonly.gr

Share

Be the first to comment on "Γλυκά… όλο γλύκα, χωρίς ζάχαρη!"

Leave a comment

error: