Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Υποχρηματοδοτούμενο το σύστημα

giatroi_eopyy

Πληθαίνουν τα προβλήματα για τον ΕΟΠΥΥ

Πληθαίνουν τα προβλήματα για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Θόδωρος Αμπατζόγλου αναμένεται να εισηγηθεί σήμερα Τετάρτη στο ΔΣ του Συλλόγου πρόταση για αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Οργανισμού από την 1η Σεπτεμβρίου.

Με αναστολή της πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από τις 20 Αυγούστου και για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, προειδοποίησαν την Τρίτη και οι συμβεβλημένοι γιατροί του Οργανισμού.

Ζητούν να εξοφληθούν άμεσα όλες οι οφειλές από επισκέψεις και ιατρικές πράξεις από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2012.

Ζητούν επίσης από το υπουργείο Υγείας να δεσμευθεί γραπτώς για το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής όλων των παλαιότερων οφειλών προς το σύνολο του ιατρικού κόσμου.

Έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρεθεί σταθερή χρηματοδότηση του συστήματος απηύθυνε ο Μιχάλης Βλασταράκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ και πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

skai.gr
Share

Be the first to comment on "Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Υποχρηματοδοτούμενο το σύστημα"

Leave a comment

error: