Γιατί το πρόσωπό σας δείχνει πιο γερασμένο από ότι είναι;

prosopo_gerasmeno

Αυτές είναι οι πιο βασικές αιτίες που δείχνουν το δέρμα σας πιο γερασμένο από ποτέ.

1 Το στρες

Το άγχος μπορεί να σας στερεί τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για ένα υγιές δέρμα. Όταν νιώθουμε έντονο στρες το σώμα καταναλώνει διάφορα θρεπτικά συστατικά όπως το μαγνήσιο και τη βιταμίνη C, για να αντιμετωπίσει την παραγωγή των ορμονών του στρες, κορτιζόλη, αδρεναλίνη, νοραδρεναλίνη. Αλλά το μαγνήσιο και η βιταμίνη C είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τη σύνθεση του κολλαγόνου.

2 Τα γλυκά

Αν στρέφεστε συνεχώς σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες όπως η ζάχαρη για να αλλάξετε διάθεση και να αποκτήσετε ενέργεια αυτό προκαλεί απότομες αυξήσεις της ορμόνης ινσουλίνης. Αυτό οδηγεί σε φλεγμονή στο σώμα και παράγει ένζυμα που διασπούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη, η οποία δημιουργεί περισσότερες ρυτίδες. Αυτός ο τρόπος διατροφής μπορεί επίσης να ρίξει τα επίπεδα των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης.

3 Ο ανήσυχος ύπνος

Η κυτταρική ανανέωση γίνεται καλύτερα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Όταν κοιμάστε επαρκώς το σύστημα λειτουργεί μια χαρά αλλά αν ο ύπνος σας δεν είναι βαθύς μπορεί να διαταράξει αυτή τη διαδικασία και επίσης να αυξήσει την παραγωγή της γκρελίνης, της ορμόνης της πείνας. Η γκρελίνη ενεργοποιεί τη λαχτάρα για υδατάνθρακες κάτι που επίσης κάνει κακό στο δέρμα.

4 Το αλκοόλ

Το αλκοόλ αφυδατώνει το σώμα και εξαντλεί τα αποθέματα των βιταμινών Β και το μαγνήσιο, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία του δέρματος. Επίσης, παρεμβαίνει στο GABA, ένα νευροδιαβιβαστή που σας βοηθά να κοιμηθείτε.

5 Η τελείως άλιπη διατροφή

Το δέρμα σας είναι ξηρό και ξεφλουδίζει και αποφεύγετε τα λίπη; Οι κυτταρικές μεμβράνες συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων του δέρματος είναι φτιαγμένες από λίπη. Τα ω-6 και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για την υγεία του δέρματος. Επίσης οι σπόροι Chia προσφέρουν μια υγιή δόση των ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και ωμέγα-6, καθώς και ένα καλό ποσό των πρωτεϊνών και φυτικών ινών.

Το μυστικό

Αν πίνετε αρκετό νερό καθημερινά, μέσα σε μια με δύο εβδομάδες θα δείτε τις θετικές του επιδράσεις στην επιδερμίδα σας: πιο λαμπερή, πιο ελαστική, πιο φρέσκια.

 

Omorfamystika.gr

Share

Be the first to comment on "Γιατί το πρόσωπό σας δείχνει πιο γερασμένο από ότι είναι;"

Leave a comment

error: