Γιατί τα παιδιά δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το tablet σας

tablet

tabletΜπορεί να θεωρούμε ότι τα tablet είναι ασφαλή για τα παιδιά, ωστόσο μία νέα επιστημονική έρευνα δείχνει ότι η ενασχόληση με αυτά ίσως μπλοκάρει την ανάπτυξη των μαθησιακών ικανοτήτων.

Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώνεται στη μελέτη, μπορεί τα παιδιά να μαθαίνουν γρήγορα να τα χειρίζονται για να βλέπουν ταινίες, φωτογραφίες και να παίζουν παιχνίδια, καθώς δεν απαιτείται ανάγνωση ή πληκτρολόγηση, ωστόσο το γεγονός αυτό υπονομεύει την ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών.

Μάλιστα, μέχρι σήμερα, καμία μελέτη δεν έχει αποδείξει ότι ο χρόνος που περνούν τα παιδιά μπροστά από την οθόνη κάποιας συσκευής είναι ωφέλιμος σε ό,τι αφορά την εκπαίδευσή τους.

Ο δρ Dimitri Christakis από το Νοσοκομείο Παίδων του Σιάτλ σχολίασε σχετικά ότι τα tablet αποτελούν σχετικά καινούργιο προϊόν, γι’ αυτό και οι μελέτες που έχουν γίνει για τη χρήση τους και την επίδρασή τους δεν είναι απολύτως ρεαλιστικές.

Όπως επεσήμανε οι συσκευές αυτές μπορεί να έχουν εκπαιδευτικό νόημα μόνο όταν η χρήση τους απαιτεί και τη συμμετοχή των παιδιών και πως ακόμη και αν οι συσκευές αυτές αποδειχθούν «αθώες», δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από τα παιδιά για μεγάλα χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

onmed.gr

 

 

 

Share

Be the first to comment on "Γιατί τα παιδιά δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το tablet σας"

Leave a comment

error: