Γιατί τα αντιοξειδωτικά πρέπει να προέρχονται από τροφές;

antioxidotika_trofes

Κάτι που ίσως πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι η γυμναστική προκαλεί μεγαλύτερη οξείδωση και αύξηση των ελευθέρων ριζών – το οποίο δεν είναι κακό. Από τη στιγμή, όμως, που η παραγωγή ελευθέρων ριζών αποτελεί μια φυσιολογική αντίδραση της άσκησης, η μεγάλη κατανάλωση αντιοξειδωτικών μετά το γυμναστήριο μπορεί να παρέμβει στις φυσιολογικές διαδικασίες που συντελούνται όταν τελειώνουμε τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους μας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με μια γερμανική μελέτη του 2009, όταν όσοι ασκούνταν έπαιρναν αντιοξειδωτικά συμπληρώματα (βιταμίνες C και E), δεν παρουσίαζαν την καθιερωμένη αύξηση ευαισθησίας στην ινσουλίνη που προκύπτει μετά την άσκηση, πράγμα που σημαίνει ότι η μεγάλη λήψη αντιοξειδωτικών μετά την άσκηση δεν αφήνει τον οργανισμό μας να λειτουργήσει όπως φυσιολογικά θα έκανε.

Τα συμπληρώματα, επίσης, ενδέχεται να μειώσουν και τη δύναμή μας, αφού, όπως αποκάλυψε βρετανική μελέτη, όσοι ασχολούνταν με το τρέξιμο και έπαιρναν 1000 mg βιταμίνης C καθημερινά για μία εβδομάδα έχασαν σε μυϊκή δύναμη.

Τι να κάνετε: αν γυμνάζεστε για να χάσετε βάρος, τα αντιοξειδωτικά που λαμβάνετε θα πρέπει να προέρχονται από κανονικές τροφές, όχι από συμπληρώματα ή προϊόντα εμπλουτισμένα με αντιοξειδωτικά, και να έχετε υπ’ όψιν σας ότι δεν ισχύει πάντα το όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα.

Πηγή: zougla.gr

Share

Be the first to comment on "Γιατί τα αντιοξειδωτικά πρέπει να προέρχονται από τροφές;"

Leave a comment

error: