Γιατί οι άσχημες καιρικές συνθήκες μας κάνουν πιο εργατικούς;

kairikes sinthikes

kairikes sinthikesΌσο περίεργο και αν σας φαίνεται οι άσχημες καιρικές συνθήκες μας κάνουν πιο εργατικούς και παραγωγικούς! Αντιθέτως, οι ηλιόλουστες ημέρες μειώνουν την απόδοσή μας. Αυτό είναι το συμπέρασμα μίας νέας έρευνας, που πραγματοποίησαν ερευνητές της Harvard Business School.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές ζήτησαν από 200 ενήλικες να προβλέψουν την επίδραση του καιρού στην παραγωγικότητα.

Κατά το… αναμενόμενο, το 80% προέβλεψε ότι ο καλός καιρός οδηγεί σε αύξηση της παραγωγικότητας μιας και βελτιώνει την διάθεση.

Προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο οι προβλέψεις αυτές ευσταθούν, οι ερευνητές έκαναν αντιπαραβολή της αποδοτικότητας των υπαλλήλων μιας τράπεζας στο Τόκιο σε σχέση με το μετεωρολογικό δελτίο για 2,5 χρόνια.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία, η αύξηση της βροχής συνδυαζόταν με μείωση του χρόνου που ήθελαν οι υπάλληλοι για να επεξεργαστούν τα δεδομένα.

Συγκεκριμένα, αύξηση της στάθμης της βροχής κατά 2,54 εκατοστά συνδυαζόταν με αύξηση της ταχύτητας κατά 1,3%.

Επίσης, η αύξηση της παραγωγικότητας συνέπιπτε επίσης και με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και την ομίχλη.

Στον αντίποδα, οι ηλιόλουστες μέρες συνδυάζονταν με μικρότερες αποδόσεις.

Οι ερευνητές εξήγησαν ότι, όταν ο καιρός είναι κακός, οι εξωτερικοί περισπασμοί μειώνονται, με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο να αφοσιωθούμε στην εργασία μας.

 

onmed.gr

 

 

 

 

 

Share

Be the first to comment on "Γιατί οι άσχημες καιρικές συνθήκες μας κάνουν πιο εργατικούς;"

Leave a comment

error: