Γιατί να πιείτε καφέ πριν τη γυμναστική

kafes

kafes Τι δείχνουν νέες μελέτες επιστημόνων

Καθημερινή συνήθεια είναι για πολλούς ο καφές και γι’ αυτό οι επιστήμονες μελετούν συνεχώς τη συμβολή του στην υγεία μας.

Πρόσφατη ισπανική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism έδειξε ότι μια μικρή δόση καφέ μπορεί να βοηθήσει έναν αθλητή να κάψει περισσότερες θερμίδες ακόμη και τρεις ώρες μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης. Η ιδανική δόση ωστόσο δεν πρέπει να ξεπερνά τα 300 γραμμάρια καφέ, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη.

Πάντως, αν και τα οφέλη του καφέ στην υγεία μας κατά καιρούς έχουν αμφισβητηθεί, αυτή η μελέτη δείχνει ότι ο σκέτος καφές είναι υπερ-τροφή.

Μάθετε λοιπόν γιατί μπορείτε να καταναλώνετε καφέ πριν τη γυμναστική

Καλύτερη κυκλοφορία του αίματος

Ιάπωνες ερευνητές διαπίστωσαν ότι έπειτα από την κατανάλωση 150 γραμμαρίων κανονικού καφέ – σε σύγκριση με τον ντεκαφεϊνέ – παρατηρείται βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος, όπως αυτή μετρήθηκε στα δάχτυλα των χεριών. Η ροή του αίματος σε αυτό το σημείο αποτελεί αξιόπιστη ένδειξη για τη λειτουργία των λεπτών αγγείων του σώματος. Όσο καλύτερη είναι η κυκλοφορία του αίματος, τόσο καλύτερα κυκλοφορεί και το οξυγόνο στους μύες όταν γυμναζόμαστε.

Λιγότερος πόνος

Ερευνητές υποστηρίζουν ότι περίπου δύο κούπες καφέ μία ώρα πριν από μια έντονη προπόνηση προλαμβάνει σημαντικά το μυϊκό πόνο.

Περισσότερο «καύσιμο» για τους μύες

Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Applied Physiology δείχνει ότι ο καφές είναι ευεργετικός ακόμη και μετά την προπόνηση. Ο συνδυασμός της καφεΐνης με τους υδατάνθρακες φάνηκε να οδηγεί σε αύξηση του γλυκογόνου στους μύες κατά 66%, για αρκετές ώρες μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης. Το γλυκογόνο αποθηκεύεται στους μύες και αποτελεί «αποθήκη ενέργειας» όταν κάνουμε γυμναστική.

 

Newsbeast.gr

Share

Be the first to comment on "Γιατί να πιείτε καφέ πριν τη γυμναστική"

Leave a comment

error: