Γεωργιάδης: Καμία απόλυση στο χώρο της Υγείας

georgiadis

georgiadisΟ Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι σε πρώτη φάση θα ενταχθούν στο καθεστώς της κινητικότητας 1.250 υπάλληλοι, πλην γιατρών, ενώ δεσμεύτηκε ότι η μετακίνηση του κάθε υπαλλήλου θα γίνει εντός της εκάστοτε υγειονομικής περιφέρειας.

«Δεν θα απολυθεί κανείς στον χώρο της Υγείας, γιατί υπάρχουν μεγάλα κενά», διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι σε πρώτη φάση θα ενταχθούν στο καθεστώς της κινητικότητας 1.250 υπάλληλοι, πλην γιατρών, ενώ δεσμεύτηκε ότι η μετακίνηση του κάθε υπαλλήλου θα γίνει εντός της εκάστοτε υγειονομικής περιφέρειας.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι δεν θα αιφνιδιάσει κανέναν, προσθέτοντας ότι, αφού έχει συνομιλίες με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, θα έχει εντός της εβδομάδας συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, για να «συνεννοηθούν πλήρως» για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδίου.

Σχετικά με τις αλλαγές στα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «υπάρχουν νοσοκομεία, στα οποία θα επέλθουν αλλαγές, τόσο για καλύτερες παροχές υγείας, όσο και για εξοικονόμηση χρημάτων» και αναφέρθηκε στην αλλαγή χαρακτήρα ορισμένων νοσοκομείων. Όπως είπε, τα νοσοκομεία που δεν έχουν πληρότητα θα αλλάξουν χαρακτήρα και θα μετατραπούν σε κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας αστικού τύπου.

Σημείωσε, επίσης, ότι το Δημόσιο προσανατολίζεται να αναθέσει σε ιδιώτες τον έλεγχο της αναγκαιότητας των επεμβάσεων και της ορθής αγωγής που λαμβάνουν οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία. Όπως είπε, ο έλεγχος αυτός θα γίνεται στα πρότυπα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, οι οποίες πρώτα ελέγχουν και μετά αποζημιώνουν τους ασφαλισμένους.

 

 

skai.gr

Share

Be the first to comment on "Γεωργιάδης: Καμία απόλυση στο χώρο της Υγείας"

Leave a comment

error: