Γερός αυχένας

Ασκήσεις για να μην πονά ο αυχένας σας

 

Νιώθετε τον αυχένα σας να …πιάνεται, να πονά, να προκαλεί ζαλάδες ή ενοχλήσεις στους ώμους σας;  Καιρός να τον βοηθήσετε και να τον ξεκουράσετε… Πώς; Με τις παρακάτω ασκήσεις stretching.

 

1η άσκηση

 -Καθίστε σε μια καρέκλα έχοντας ίσια την πλάτη.

-Τοποθετήστε τις παλάμες σας πίσω από το κεφάλι κι αφήστε το κεφάλι σας να πέσει προς τα πίσω, μέχρι να αισθανθείτε το λαιμό σας να τεντώνεται στη πίσω μεριά του. Κρατηθείτε έτσι για 20΄΄.

Επαναλάβετε την άσκηση 2-3 φορές.

 

2η άσκηση

 -Στην ίδια στάση με την προηγούμενη άσκηση, πιέστε με τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι. Πρέπει να νιώσετε την πίσω πλευρά του αυχένα να τεντώνεται. Μείνετε στη θέση αυτή για 15΄΄.

-Επαναλάβετε την άσκηση 2-3 φορές.

 

3η άσκηση

 Ξαπλώστε μπρούμυτα στη άκρη ενός πάγκου ή του κρεβατιού και αφήστε –όσο μπορείτε- το κεφάλι σας να κρεμαστεί μπροστά. Πρέπει να αισθανθείτε ένα τέντωμα στην πίσω πλευρά του αυχένα.

Επαναλάβετε την άσκηση 2-3 φορές.

 

4η άσκηση

 Ξαπλώστε ανάσκελα στην άκρη ενός πάγκου ή του κρεβατιού και αφήστε το κεφάλι σας να κρεμάσει πίσω. Πρέπει να αισθανθείτε το λαιμό σας να τεντώνεται στην μπροστινή του πλευρά. Κρατηθείτε έτσι για 30΄΄.

-Επαναλάβετε την άσκηση 2-3 φορές.

 

5η άσκηση

 Καθίστε στην άκρη του πάγκου ή του κρεβατιού με ίσια την πλάτη.

-Σηκώστε την αριστερή σας παλάμη και πιέστε με αυτή την αριστερή πλευρά του κεφαλιού, εκτελώντας συγχρόνως μια πλάγια κάμψη ( το αφτί να κινηθεί προς τον ώμο). Το σαγόνι σας πρέπει να μένει ίσιο. Μείνετε στη θέση αυτή 20΄΄.

Επαναλάβετε την άσκηση 2 φορές σε κάθε πλευρά.

 

6η άσκηση

 Καθίστε σε μια καρέκλα με την πλάτη ίσια και το κεφάλι όρθιο.

-Με το ένα χέρι σας εφαρμόστε πίεση στα πλάγια του κεφαλιού προσπαθώντας ν’ αντισταθείτε κάνοντας σύσπαση στους μυς του αυχένα. Μείνετε στη θέση αυτή 10΄΄.

Επαναλάβετε την άσκηση 2-3 φορές.

 

 

Μαρία Ορφανίδου

Share

Be the first to comment on "Γερός αυχένας"

Leave a comment

error: