Α. Ξανθός: Τέλος το 5ευρο, μέσα στο 2015 το 1 ευρώ ανά συνταγή

ksanthos

ksanthos Την άμεση εφαρμογή της κατάργησης του 5ευρου στα νοσοκομεία, με υπουργική απόφαση η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί, καθώς δεν χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, εξήγγειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ. Ξανθός αναφερόμενος μέσω του ΑΝΤ1 στο θέμα της συμμετοχής του 1 ευρώ ανά συνταγή, σημείωσε ότι θα εφαρμοστεί μέσα στο 2015, αλλά όχι άμεσα καθώς χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, ενώ ερωτώμενος για το κόστος του μέτρου, είπε ότι έχει κοστολογηθεί στα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή υπουργό Υγείας, η μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα και η επαναφορά της μηδενικής συμμετοχής σε ορισμένες παθήσεις. Τα κριτήρια για την υπαγωγή ασθενών στο μέτρο θα είναι εισοδηματικά, με σκοπό την πλήρη απαλλαγή των αδυνάτων.

Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι αυτήν τη στιγμή μόνο το 15% του ΑΕΠ δαπανάται στη Δημόσια Υγεία, η οποία καταρρέει. «Ετοιμάζουμε νομοθετική ρύθμιση ώστε να υπάρξει παρέμβαση στην πρόληψη και προαγωγή του τομέα της Υγείας» είπε, κάνοντας προαναγγέλλοντας αλλαγές σε όλο το σύστημα Υγείας, δηλαδή τις μονάδες πρόληψης, τα κέντρα Υγείας, τον τομέα της Ψυχικής Υγείας και τα νοσοκομεία.

 

 

onmed.gr

Share

Be the first to comment on "Α. Ξανθός: Τέλος το 5ευρο, μέσα στο 2015 το 1 ευρώ ανά συνταγή"

Leave a comment