Αυτοδιάγνωση μέσω Ίντερνετ κάνουν 9 στις 10 νεαρές γυναίκες

internet

internetΠερισσότερες από εννέα στις δέκα νεαρές γυναίκες στρέφονται στο Ίντερνετ για διάγνωση όταν εκδηλώνουν συμπτώματα «στις ευαίσθητες περιοχές» του σώματος, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.

Όπως έδειξε, το 92% των γυναικών ηλικίας 18 έως 24 ετών αναζητούν στο Ίντερνετ την αιτία συμπτωμάτων όπως το «τσούξιμο» και τα εκκρίματα στα γεννητικά όργανα, επειδή ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτά, ακόμα και στους γονείς ή στις φίλες τους.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε σε 1.000 γυναίκες για λογαριασμό εταιρείας προϊόντων ατομικής υγιεινής BalanceActiv, έδειξε ακόμα πως το 80% των νεαρών κοριτσιών με συμπτώματα στα γεννητικά όργανα, συζητούν (ανώνυμα, φυσικά) για το πρόβλημά τους σε onlineφόρουμ, αναζητώντας ανάλογες περιπτώσεις με τις δικές τους.

Επιπλέον, πάνω από τις μισές (το 56%) googlάρουν τα συμπτώματά τους για να βρουν τις πιθανές αιτίες τους μέσα σε 12 ώρες από τη στιγμή που τα εκδηλώνουν, γεγονός που σημαίνει ότι αγωνιούν για το τι μπορεί να τους συμβαίνει.

Ωστόσο, από τις γυναίκες που κάνουν αυτοδιαγνώσεις μέσω Ίντερνετ, το 76% σπανίως ή ποτέ δεν κάνουν θεραπεία για το πρόβλημά τους, με συνέπεια να αφήνουν σοβαρά νοσήματα να χρονίζουν και να επιδεινώνονται.

Πάνω από μία στις τέσσερις νεαρές γυναίκες είπαν ότι δεν θα μπορούσαν ποτέ να μιλήσουν σε έναν γιατρό για τόσο ευαίσθητα ζητήματα, ενώ δύο στις τρεις είπαν πως ντρέπονται πάρα πολύ για να ζητήσουν βοήθεια από την οικογένεια ή τις φίλες τους.

Η μοναδική περίπτωση να σκεφτούν τον γιατρό και να μιλήσουν με κάποιον κοντινό τους άνθρωπο είναι να έχουν επίμονα συμπτώματα που δεν υποχωρούν, καθώς απαιτούνται κατά μέσον όρο τρεις εβδομάδες έως ότου ζητήσουν βοήθεια.

Ωστόσο οι τέσσερις στις δέκα (το 39%) ακόμα και αν έκλειναν ραντεβού με γιατρό, δεν θα το τηρούσαν εάν ήταν άντρας.

«Τα συμπτώματα στα γεννητικά όργανα πρέπει οπωσδήποτε να ελέγχονται από έναν γιατρό για να αντιμετωπίζονται εγκαίρως και σωστά», δήλωσε η δρ Ρόζμαρι Λέοναρντ, γενική ιατρός και αρθρογράφος ιατρικών θεμάτων από το Λονδίνο.

«Ο δισταγμός των νεαρών γυναικών να μιλήσουν ανοιχτά για τέτοια είδους προβλήματα πιθανώς εξηγεί γιατί περισσότερες από μία στις δύο γυναίκες δεν ξέρουν καν τι είναι η κολπίτιδα, πόσω μάλλον το AIDS και τα άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Η άγνοια αυτή, όμως, είναι επικίνδυνη, διότι κάθε νόσημα που αφήνεται χωρίς θεραπεία μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες.

 

Tanea.gr

 

 

Share

Be the first to comment on "Αυτοδιάγνωση μέσω Ίντερνετ κάνουν 9 στις 10 νεαρές γυναίκες"

Leave a comment