Ασπράδι αβγού για την πίεση

ta_aspradia_roxnoun_thn_piesi

Ασπράδι αβγού για την πίεσηΈνα συστατικό στο ασπράδι του αβγού φαίνεται να βοηθάει, όχι μόνο όσους θέλουν να ρίξουν τη χοληστερίνη τους, αλλά και εκείνους που έχουν υψηλή πίεση.

Σύμφωνα με έρευνα, η συγκεκριμένη ουσία, το πεπτίδιο RVPSL (ένας από τους δομικούς λίθους των πρωτεϊνών), μπορεί να μπλοκάρει τη δράση του ACE (μετατρεπτικό ένζυμο της αγγειοτενσίνης), ουσίας που παράγεται στον οργανισμό και αυξάνει την πίεση του αίματος.

«Έχουμε εργαστηριακά στοιχεία ότι το συστατικό αυτό (του ασπραδιού) ρίχνει την πίεση του αίματος περίπου όσο και μια χαμηλή δόση ενός αντιυπερτασικού φαρμάκου», δήλωσε ο Zhipeng Yu του Πανεπιστημίου Jilin, που ηγήθηκε της έρευνας. «Τα αποτελέσματα που έχουμε είναι αρκετά υποσχόμενα, ώστε να προχωρήσουμε την έρευνα όσον αφορά τους τρόπους που το συγκεκριμένο πεπτίδιο επηρεάζει την υγεία μας».

Σημείωσε, επίσης, ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε με μία εκδοχή του πεπτιδίου, που ζεστάθηκε στους 200 βαθμούς Fahrenheit (93,3 βαθμούς Κελσίου). Η θερμοκρασία αυτή είναι χαμηλότερη από αυτήν στην οποία ψήνουμε τα αβγά, ωστόσο σύμφωνα με τον Zhipeng Yu το ασπράδι διατηρεί τις ωφέλιμες ιδιότητές του ακόμα και κατά το μαγείρεμα σε υψηλότερες θερμοκρασίες, σύμφωνα με τα στοιχεία προηγούμενης έρευνας.

vita.gr

Share

Be the first to comment on "Ασπράδι αβγού για την πίεση"

Leave a comment

error: