Ουάσινγκτον
«Τα γαλακτοκομικά προϊόντα προσφέρουν πολλά και σημαντικά θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για την υγεία των οστών» εξηγεί η δρ Σιβάνα Σάνι από το Ινστιτούτο Έρευνας για τη Διαδικασία της Γήρανσης Hebrew SeniorLife, το οποίο είναι συμβεβλημένο με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
«Παρ’όλα αυτά, προϊόντα όπως π.χ. η κρέμα ή το παγωτό περιέχουν χαμηλότερα επίπεδα θρεπτικών ουσιών και υψηλότερα επίπεδα λιπαρών και ζάχαρης» υπογραμμίζει η ειδικός.
Προστασία ενάντια στα κατάγματα
Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε τα στοιχεία της μελέτης μεγάλης κλίμακας Framingham Offspring, στην οποία είχαν λάβει μέρος 3.212 άτομα.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η συχνή κατανάλωση γάλακτος ή γιαουρτιού με χαμηλά λιπαρά, οδηγεί στη θωράκιση των οστών μεσήλικων ατόμων. Συγκεκριμένα φάνηκε να οδηγεί στην αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης, ασβεστίου και βιταμίνης D από τον οργανισμό και στη μείωση της πρόσληψης κορεσμένων λιπαρών.
Τα άτομα μέσης ηλικίας τα οποία είχαν δηλώσει ότι κατανάλωναν τουλάχιστον τρεις μερίδες γάλακτος ή γιαουρτιού την ημέρα, εμφάνιζαν μεγαλύτερη οστική πυκνότητα, με αποτέλεσμα να διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο καταγμάτων.
tovima.gr
Be the first to comment on "«Ασπίδες» για τα οστά το γάλα και το γιαούρτι"