Αρώματα και άφτερ σέιβ «πρέπει να απαγορευτούν στα νοσοκομεία»

aromata_nosokomeia

aromata_nosokomeiaΤα αρώματα και τα άφτερ σέιβ πρέπει να απαγορευθούν στα νοσοκομεία, διότι μπορεί να προκαλέσουν κρίσεις άσθματος και αλλεργιών στους ευαίσθητους ασθενείς, υποστηρίζουν καναδοί επιστήμονες.

Σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στην «Επιθεώρηση της Καναδικής Ιατρικής Εταιρείας» (CMAJ), οι δρες Κεν Φλέγκελ και Τζαίημς Μάρτιν αναφέρουν ότι τρεις στους δέκα ανθρώπους αναφέρουν ότι έχουν κάποιου βαθμού ευαισθησία στα τεχνητά αρώματα που φορούν οι άλλοι.

Επιπλέον, περισσότεροι από ένας στους τέσσερις πάσχοντες από άσθμα λένε ότι τα αρώματα επιδεινώνουν την κατάστασή τους.

Οι κρίσεις άσθματος θεωρητικώς μπορεί να προκληθούν από κάθε είδους διεγερτική ουσία – από τον καπνό των τσιγάρων έως ένα άρωμα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι δύο γιατροί υποστηρίζουν ότι τα προϊόντα με αρώματα δεν έχουν θέση εντός των νοσοκομείων.

«Υπάρχουν πολλές πρακτικές οι οποίες είναι αποδεκτές εκτός νοσοκομείων, αλλά όχι και εντός αυτών», γράφουν. Μία από αυτές είναι η εφαρμογή τεχνητών αρωμάτων στο σώμα μας.

“Αν και τα τεχνητά αρώματα έχουν σχεδιαστεί για να μας κάνουν πιο ελκυστικούς, μπορεί να οδηγήσουν σε αθέλητη βλάβη των ανθρώπων που είναι ευαίσθητοι”.

“Υπάρχουν αναδυόμενα στοιχεία ότι το άσθμα επιδεινώνεται σε μερικές περιπτώσεις από τα τεχνητά αρώματα και αυτό είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό στα νοσοκομεία, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι ασθενείς με άσθμα ή άλλες ευαισθησίες του ανώτερου αναπνευστικού ή του δέρματος”.

“Οι ασθενείς αυτοί μπορεί ακούσια να εκτεθούν στα τεχνητά αρώματα του προσωπικού, των άλλων ασθενών και των επισκεπτών, με συνέπεια επιδείνωση της κλινικής κατάστασής τους”.

Και συνεχίζουν: «Δεν υπάρχουν ιδιαίτερη λόγοι για να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε τα τεχνητά αρώματα στα νοσοκομεία μας.

” Η δημιουργία νοσηλευτικών ιδρυμάτων απαλλαγμένων από τεχνητά αρώματα πρέπει να γίνει καθολική πολιτική, προάγοντας την ασφάλεια των ασθενών, του προσωπικού και των επισκεπτών…

“Έως ότου συμβεί αυτό, τα νοσοκομεία μεμονωμένα θα πρέπει να αναλάβουν δράση, ιδίως στους χώρους όπου αναμένουν ευάλωτοι ασθενείς”.

Υπολογίζεται ότι ένας στους 20 ανθρώπους στον γενικό πληθυσμό πάσχει από αλλεργία στα αρώματα και ότι ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς.

 

tanea.gr

Share

Be the first to comment on "Αρώματα και άφτερ σέιβ «πρέπει να απαγορευτούν στα νοσοκομεία»"

Leave a comment