Αρρενωπές υποθέσεις

man_skin_care
Βασικοί κανόνες για την περιποίηση της ανδρικής επιδερμίδας
Η κοσμετολογία αγαπά – και – τους άνδρες. Το αποδεικνύει εμπράκτως, καθώς η βιομηχανία της παράγει προϊόντα που αντιστοιχούν στις ανάγκες του ανδρικού δέρματος, που και πολλές και ιδιαίτερες είναι.Η επιδερμίδα του άνδρα είναι για παράδειγμα πιο λιπαρή, καθώς οι σμηγματογόνοι αδένες συσχετίζονται με τα ανδρογόνα, πιο ελαστική και πιο σφιχτή, καθότι πλουσιότερη σε κολλαγόνο, ενώ χαρακτηρίζεται από άφθονη έκκριση από τους αποκρινείς ιδρωτοποιούς αδένες, εξ ου και η εντονότερη μυρωδιά της.

Η έλλειψη περιποίησης μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα δέρμα θαμπό, καθώς το σμήγμα αφήνει ρύπους και το φως δεν αντανακλάται καλά, με γυαλάδα, που αντιστοιχεί στη ροή του σμήγματος ή και σημαντικότερα προβλήματα, μεταξύ άλλων ροδόχρου ακμή, μικροκύστες, φλεγμονές σε θύλακες τριχών.

Βασικοί κανόνες
– Να καθαρίζετε πρωί – βράδυ το πρόσωπο και τον λαιμό σας, με προϊόντα που δεν ερεθίζουν το δέρμα, για παράδειγμα με gel ή γαλάκτωμα που κάνει αφρό.

– Αν έχετε μαύρα στίγματα, χρησιμοποιήστε σε υγρό δέρμα ειδικό επίθεμα, μία – δυο φορές την εβδομάδα. Ξεπλένετε με ειδική στυπτική λοσιόν.

– Αν ταλαιπωρείστε με σπυράκια, μπορείτε να εφαρμόζετε στο πρόσωπο σας ειδικό αντιβακτηριδιακό επίθεμα, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

– Μετά το ξύρισμα, επιβάλλεται να απλώνετε σε στεγνό δέρμα ένα καταπραϋντικό, προστατευτικό προϊόν_ χωρίς οινόπνευμα. Το ξύρισμα αποτελεί επιθετική διαδικασία για το δέρμα, ειδικά όταν γίνεται με ζεστό νερό, καθώς μειώνει τα φυσικά έλαια και τα επίπεδα της υγρασίας στο δέρμα. Ευθύνεται για την αλλοίωση του FHL (υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας) και την απόξεση της επιδερμίδας, γεγονός που προκαλεί με τη σειρά του αφυδάτωση, κοκκινίλες, «τράβηγμα».

– Να απλώνετε στην περιοχή των ματιών προϊόν για αποσυμφορητική δράση, προκειμένου να απαλύνετε τυχόν ρυτίδες ή σακούλες.

– Χρησιμοποιείτε αντηλιακή κρέμα, όταν εκτίθεστε στον ήλιο. Οι ακτίνες του δεν βλάπτουν μόνον το γυναικείο δέρμα.

– Μη διστάζετε να καθαρίζετε το δέρμα σας με προϊόν απολέπισης μία φορά την εβδομάδα, έτσι ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. Απαγορεύεται μόνον στην περίπτωση που είναι ερεθισμένο. Η απολέπιση δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά βασική κίνηση για την καθαριότητα της επιδερμίδας.

Share

Be the first to comment on "Αρρενωπές υποθέσεις"

Leave a comment

error: