Αποσύρεται επικίνδυνο σαλάμι

aposirsi_salami_aeros

Αποσύρεται επικίνδυνο σαλάμιΒρέθηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Listeria monocytogenes

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στην ανακοίνωση του, αναφέρει πως στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων που αφορά στον έλεγχο των μικροβιολογικών κριτηρίων και σε συνεργασία με το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ) Θεσσαλίας, και έπειτα από ελέγχους, διαπίστωσε σε έτοιμο προς κατανάλωση προϊόν με βάση το κρέας την ύπαρξη του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes.

“ Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο σαλάμι να μην το καταναλώσουν. ”

Πρόκειται για το σαλάμι αέρος Λευκάδος, με την εμπορική ονομασία ΝΤΕΛΗΜΑΡΗ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ, σε ατομικές συσκευασίες των 225 γρ., με ημερομηνία λήξης 4-12-2012, το οποίο παράγεται από την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΚΑΤΩΠΟΔΗ ΑΕ», που εδρεύει στις Φύσσες Λευκάδας.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Επίσης καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Γιάννης Μίχας αναφέρει σχετικά με το γεγονός αυτό: «Έχω εκδηλώσει αρκετές φορές την πολιτική μου βούληση για τη στήριξη των ελληνικών προϊόντων και ιδιαίτερα αυτών που είναι νωπά. Οι συνεχείς μας έλεγχοι σε προϊόντα με τέτοια χαρακτηριστικά γίνονται και για την προστασία της ελληνικής παραγωγής. Πρέπει όμως και οι ελληνικές επιχειρήσεις να προστατέψουν τους καταναλωτές αλλά και το όνομά τους».

 

 

 

 

pathfinder.gr

Share

Be the first to comment on "Αποσύρεται επικίνδυνο σαλάμι"

Leave a comment