Αποκαλυπτική έρευνα για την ερωτική ζωή των νέων – Το 44% δεν χρησιμοποιεί προφυλακτικό

erwtikh_zwh_newn

Αποκαλυπτική έρευνα για την ερωτική ζωή των νέων - Το 44% δεν χρησιμοποιεί προφυλακτικόΑνησυχία προκαλούν τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε  το Εργαστήριο Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Πάτρας. Αντικείμενο αυτής, η ενημέρωση γύρω από τον ιό του Aids, αλλά και η στάση που κρατούν οι νέοι απέναντι στην απειλή μόλυνσης από αυτόν.

Η έρευνα, σύμφωνα με το thebest.gr έγινε σε δείγμα 625 ατόμων του Νομού Αχαΐας. Από αυτήν προκύπτει ότι μόνο το 56% των ερωτηθέντων χρησιμοποιεί πάντα προφυλακτικό.

Το 75% των ερωτηθέντων δήλωσε πως σε διάστημα ενός έτους είχε το πολύ δύο ερωτικούς συντρόφους, ενώ το 25% είχε περισσότερους από δύο.

Σε ότι αφορά το χρόνο έναρξης της ερωτικής τους ζωής οι μισοί από αυτούς απάντησαν πως είχαν την πρώτη τους σεξουαλική επαφή πριν την ηλικία των 17 ετών. Πάντως υπήρχε και συμμετέχων στην έρευνα που απάντησε πως είχε την πρώτη του σεξουαλική επαφή μόλις στην ηλικία των 12 ετών.

Οι μισοί από τους ερωτηθέντες απάντησαν ότι είχαν την πρώτη σεξουαλική επαφή τους πριν από τα 17 χρόνια ενώ οι υπόλοιποι μετά τα 17.

Πάντως υπήρξε και απάντηση στην ερώτηση για την πρώτη σεξουαλική επαφή, μόλις στα 12.

 

 

 

 

 iefimerida.gr

Share

Be the first to comment on "Αποκαλυπτική έρευνα για την ερωτική ζωή των νέων – Το 44% δεν χρησιμοποιεί προφυλακτικό"

Leave a comment

error: