Απογευματινά χειρουργεία του ΕΣΥ έναντι αμοιβής

heirourgeia

heirourgeiaΑπευθύνονται σε όσους μπορούν να πληρώσουν οι ίδιοι τα έξοδα νοσηλείας

Την απογευματινή λειτουργία των χειρουργείων του ΕΣΥ για ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση, καθώς και σε όσους έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν οι ίδιοι τα έξοδα νοσηλείας, προβλέπει νομοθετική ρύθμιση.

Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με την «Καθημερινή», αναφέρεται πως σε επέκταση της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων του ΕΣΥ, δίνεται η δυνατότητα διεξαγωγής χειρουργικών επεμβάσεων και άλλων επεμβατικών πράξεων που απαιτούν νοσηλεία στο νοσοκομείο.

«Με τον τρόπο αυτό θα εξυπηρετούνται ασθενείς που είναι ασφαλισμένοι σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες ή που δύνανται να πληρώσουν τα έξοδα νοσηλείας τους εξ ιδίων χρημάτων και θα δοθεί η δυνατότητα στα νοσοκομεία να αυξήσουν τα έσοδά τους», αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου. Έως πρόσφατα, το υπουργείο υπολόγιζε να προωθήσει το μέτρο με υπουργική απόφαση, ωστόσο κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει και νομοθετική ρύθμισή του.

Σημειώνεται ότι η διάταξη παραπέμπει για τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων σε υπουργική απόφαση.

 

 

 

Newsbeast.gr

 

 

Share

Be the first to comment on "Απογευματινά χειρουργεία του ΕΣΥ έναντι αμοιβής"

Leave a comment

error: