Απεργιακό μπλακ άουτ στην Υγεία

apergiako_black_out
 Οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ ξεκινούν από αύριο πενθήμερη επίσχεση εργασίας ενώ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής έχει ήδη διακόψει από χθες την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Στο χορό των κινητοποιήσεων απειλούν να μπουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι προειδοποίησαν με «σκληρές κινητοποιήσεις» αν η κυβέρνηση προχωρήσει στη περικοπή «επιπλέον 8% στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο», δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευθούν ούτε ένα ευρώ από το μισθό τους.

Σύμφωνα με τα «Νέα» και φαρμακευτικές εταιρείες σταματούν τη χορήγηση φαρμάκων στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, καθώς τα χρέη το Οργανισμού ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.

Η κινητοποίηση των γιατρών θα λάβει μορφή επαναλαμβανόμενων πενθήμερων επισχέσεων εργασίας και ανάλογα με τα παραγόμενα αποτελέσματα, θα προκύπτουν και οι ανάλογες συλλογικές αποφάσεις.

Αύριο πάντως, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα συναντηθεί με τη Διοίκηση του Οργανισμού, προκειμένου να συζητηθούν οι λόγοι και το πλαίσιο της επίσχεσης, καθώς και τα κρίσιμα ζητήματα της Υγείας.

 

 

 

iefimerida.gr

Share

Be the first to comment on "Απεργιακό μπλακ άουτ στην Υγεία"

Leave a comment

error: