Αν είστε στη δουλειά και χρειάζεστε μια «ένεση» ενέργειας, τότε ακολουθήστε 6 απλές συμβουλές

xasmourito_energeia

χασμουρητόΧασμουρηθείτε!

Το χασμουρητό είναι ένα τέχνασμα του οργανισμού για να δροσίσει τον εγκέφαλο και κυρίως να τον ξυπνήσει. Άρα, αν χρειάζεστε επειγόντως ένα δυνατό ξύπνημα, απλά χασμουρηθείτε…

Κινηθείτε2 ώρες ισοδυναμούν με 10 λεπτά. Όχι, δεν πρόκειται για νέα μαθηματική θεωρία. Απλά με μόλις 10 λεπτά κίνησης (π.χ. έντονο περπάτημα) θα νιώθετε ανανεωμένοι και φρέσκοι τις επόμενες 2 ώρες. Δεν ακούγεται και άσχημο…

Facebook-άρετε (ναι, επιτρέπεται)Αν είστε στη δουλειά και νομίζετε πως δεν πρέπει να σπαταλάτε τον χρόνο σας σερφάροντας στα κοινωνικά δίκτυα, θα πρέπει να αλλάξετε γνώμη. Ειδικοί αναφέρουν πως ένα μικρό διάλειμμα με αρκετό γέλιο (π.χ. κοιτάζοντας το βιντεάκι από το χθεσινό πάρτι), κάνει καλό στον οργανισμό, ανεβάζει την πίεση και τους παλμούς της καρδιάς και επομένως μας κρατά σε εγρήγορση. Facebook-άρετε λοιπόν αλλά με μέτρο.

Φωτιά στα κόκκιναΔύσκολο να το πιστέψεις αλλά πράγματι λειτουργεί. Όταν νιώθουμε πεσμένοι και άτονοι, οι ειδικοί μας συμβουλεύουν να κοιτάξουμε κάτι κόκκινο! Το πανίσχυρο χρώμα, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου του Rochester, δίνει «σήμα» στους μύες μας να δουλέψουν πιο σκληρά και πιο έντονα και έτσι αυτόματα ενεργοποιείται όλος ο οργανισμός μας.

ΤεντωθείτεΚαι από το κατακόκκινο στο τέντωμα. Οι ειδικοί αναφέρουν πως όταν τεντωνόμαστε δίνουμε ώθηση στο συμπαθητικό νευρικό σύστημα και έτσι αυτομάτως ξυπνάμε. Αν είστε στο γραφείο, τεντώστε τα χέρια ή (και) τα πόδια σας. Αν είστε σπίτι και έχετε ελευθερία κινήσεων, τεντώστε ψηλά τα χέρια σας μέχρι να πιάσετε ένα κούφωμα πόρτας και ανασηκωθείτε στις μύτες των ποδιών για καλύτερα αποτελέσματα.

ΑσκηθείτεΜπορεί όταν νιώθετε «πεσμένοι» η άσκηση να είναι το τελευταίο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σας, όμως σύμφωνα με έρευνα του health.com, ποσοστό 58% των γυναικών που συμμετείχαν, απάντησαν πως μετά την άσκηση νιώθουν γεμάτες ενέργεια. Αν είστε πρωτάρηδες, ξεκινήστε από το απλό περπάτημα.

 

 

 

 

clickatlife.gr

Share

Be the first to comment on "Αν είστε στη δουλειά και χρειάζεστε μια «ένεση» ενέργειας, τότε ακολουθήστε 6 απλές συμβουλές"

Leave a comment