Αντιγήρανση

Σταματήστε τον χρόνο

Όπλα ενάντια στη φθορά του χρόνου…

Γνωρίζετε, βέβαια, ότι η πρόληψη δεν προλαμβάνει μόνο την αρρώστια, αλλά είναι αποδεδειγμένα και το ισχυρότερο όπλο κατά της γήρανσης.  Μην περιμένετε, λοιπόν, να δείτε χαλαρωμένο δέρμα, ρυτίδες και πανάδες για να περάσετε στην…αντεπίθεση!

 

Τα σημάδια του χρόνου

-Γραμμές και ρυτίδες: Οι ρυτίδες έκφρασης –ανάμεσα στα φρύδια- είναι οι πρώτες που κάνουν την εμφάνισή τους. Ακολουθούν οι γραμμές γύρω από τα μάτια, τα χείλη και το λαιμό.

Πανάδες: Προκαλούνται κυρίως από τον ήλιο και την όχι ομοιόμορφη κατανομή της μελανίνης.

Θαμπάδα: Με τα χρόνια, η επιδερμίδα χάνει τη λάμψη της και τη φωτεινότητά της και γίνεται θαμπή, καθώς το δέρμα δεν είναι πια λείο και δεν αντανακλά σωστά το φως.

-Αλλοίωση της υφής της επιδερμίδας: Οφείλεται στη μείωση των βασικών συστατικών του δέρματος, όπως είναι το κολλαγόνο και η ελαστίνη.

Ξηρότητα: Τα αποθέματα υγρασίας με τον καιρό μειώνονται. Αποτέλεσμα; Ξηρή και αφυδατωμένη επιδερμίδα.

-Διεσταλμένοι πόροι: Ένα ακόμη σημάδι που φανερώνει την ηλικία.

Ανομοιόμορφος τόνος: Με την πάροδο του χρόνου, η επιδερμίδα αποκτά δυσχρωμίες και κηλίδες, με αποτέλεσμα την απώλεια της νεανικής όψης.

 

Αιτίες

Η διαδικασία της γήρανσης είναι γνωστή και αναπόφευκτη: Μετά τα τριάντα, οι πρώτες λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ αρχίζουν να σχηματίζονται και κάποιες ανεπαίσθητες ρυτίδες.

Όμως, η βιολογική γήρανση δεν είναι η μόνη αιτία που προκαλεί την εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το 75% των πρώτων ανεπιθύμητων σημαδιών γήρανσης οφείλονται σε άλλους παράγοντες, όπως:

ηλιακή ακτινοβολία, η οποία προσβάλλοντας το DNA των δερματικών κυττάρων προκαλεί φθορές.

ατμοσφαιρική ρύπανση, καθώς προκαλεί οξείδωση και αύξηση του αριθμού των ελευθέρων ριζών, που ο οργανισμός δεν μπορεί να εξουδετερώσει.

-Οι φυσικές και επαναλαμβανόμενες συσπάσεις σε κάθε έκφραση του προσώπου μας.

 

Τα όπλα μας

Στο οπλοστάσιό μας περιλαμβάνονται τα αντιηλιακά φίλτρα, οι αντιοξειδωτικές ουσίες, οι βιταμίνες, τα αμινοξέα και άλλα εξειδικευμένα συστατικά με αποδεδειγμένη ευεργετική δράση. Νέα, δηλαδή, επαναστατικά συστατικά και εξελιγμένες φόρμουλες που υπόσχονται να μας προστατέψουν από τα σημάδια του χρόνου. Και τα καταφέρνουν αρκετά καλά, εφόσον οι εταιρείες καλλυντικών –που ερευνούν εδώ και χρόνια τις λειτουργίες του δέρματος – είναι πλέον σε θέση να του προσφέρουν την απαιτούμενη βοήθεια, για να αντιμετωπίσει τους εξωγενείς παράγοντες γήρανσης.

 

Κρέμες λίφτινγκ και οροί

Πρόκειται για την πεμπτουσία της περιποίησης της ώριμης επιδερμίδας. Είναι ιδανικές για ηλικίες πάνω από τα σαράντα, τότε που το δέρμα γίνεται πιο απαιτητικό και έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ολοκληρωμένη φροντίδα.

Αντίθετα με τις αντιρυτιδικές συνθέσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθούν προληπτικά και σε μικρότερες ηλικίες, τα προϊόντα αυτά δεν προσφέρουν τίποτα στο νεανικό δέρμα.

-Οι περισσότερες, ενώ εστιάζουν τη δράση τους στη σύσφιξη, προσφέρουν και άλλα, όπως καταπολεμούν τις ρυτίδες, ενυδατώνουν και τρέφουν το δέρμα.

Εφαρμόζονται συνήθως πρωί και βράδυ, εκτός αν ο παρασκευαστής αναφέρει κάτι άλλο στη συσκευασία.

 

Αυτό το γνωρίζατε;

Δεν είναι λίγες φορές που η βιολογική μας ηλικία δεν συμβαδίζει με εκείνη του δέρματος.

-Τα πρώτα σημάδια του χρόνου εμφανίζονται στο μέτωπο και γύρω από τα μάτια, καθώς η γήρανση ξεκινάει από το πάνω μέρος του προσώπου και εξαπλώνεται προς τα κάτω.

Μάθετε να χρησιμοποιείτε από νωρίς μια αντιρυτιδική κρέμα. Γιατί οι ρυτίδες δημιουργούνται ακόμη και δέκα χρόνια νωρίτερα προτού γίνουν ορατές. Δεν είναι, λοιπόν, καλύτερο να λαμβάνετε τα μέτρα σας πριν από την εμφάνισή τους;

-Ποτέ δεν είναι αργά για την περιποίηση της επιδερμίδας με μια αντιρυτιδική κρέμα. Οι περισσότερες περιέχουν συστατικά που φροντίζουν για την αποκατάσταση της υγείας του δέρματος.

-Οι κρέμες λίφτινγκ και οι οροί δεν δρουν στην επιφάνεια του προσώπου, πράγμα που σημαίνει ότι διαθέτουν αναζωογονητική δράση και όχι προστατευτική. Επίσης, επαναφέρουν τη φυσική λάμψη στην επιδερμίδα, την εμπλουτίζουν με θρεπτικά συστατικά και τη βοηθούν να αποκτήσει ξανά ζωντάνια και φωτεινότητα. Παράλληλα, καταπολεμούν δυσχρωμίες, γραμμές και ρυτίδες, ενώ χαρίζουν μια ευχάριστη αίσθηση σύσφιξης.

 

 

Μαρία Ορφανίδου

Share

Be the first to comment on "Αντιγήρανση"

Leave a comment

error: