Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί το 5ευρο – Γεωργιάδης: Όλα είναι πιθανά στον τόπο αυτό

georgiadis-eisitirio-sta-nosokomeia

georgiadis-eisitirio-sta-nosokomeiaΜε τη χαρακτηριστικά φράση «όλα είναι πιθανά στον τόπο αυτό» ο υπουργός Υγείας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί τελικά το εισιτήριο των 5 ευρώ στα Πολυϊατρεία.

«Να δούμε πρώτα πώς θα ρυθμίσουμε το σύστημα και μετά έχουμε χρόνο… Πάντως μοντέλο χωρίς εισιτήριο δεν υπάρχει πουθενά στο κόσμο» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Τόνισε ότι το εισιτήριο, είναι θέμα έλεγχου της ροής, δεν είναι μόνο θέμα είσπραξης, ενώ ανέφερε ότι οι ανασφάλιστοι στη χώρα μας, έλληνες και αλλοδαποί είναι 2,6 εκατ. συνολικά.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση Κρεμαστινού να βρεθούν τα 5 ευρώ από τα τυχερά παίγνια, λαχεία κλπ ο κ. Γεωργιαδης διερωτήθηκε γιατί δεν συνέβη αυτό επί Υπουργίας Λοβέρδου, οπότε μπήκαν τα 5 ευρώ στα Νοσοκομεία. «Το 2011 ψηφίστηκε ο νόμος γιατί δεν έκανε πρόταση τότε ο κ. Κρεμαστινός; Μπορεί να άλλαξε γνώμη…» τόνισε.

Οι επιδόσεις κάθε κλινικής, με το ποσοστό θνησιμότητας, θα δημοσιεύονται και ο ασθενής θα επιλέγει σε ποια θέλει να νοσηλευτεί κατά το αμερικανικό σύστημα, πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Αυτό το σύστημα βάζει τους γιατρούς σε λογική να είναι καλύτεροι και θα δίνει δυνατότητα στους ασθενείς να επιλέγουν, εξήγησε.

«Είναι αληθές ότι υπάρχουν κενά σε πολλά νοσοκομεία με τις προσλήψεις θα τα καλύψουμε» παραδέχθηκε εξάλλου ο υπουργός Υγείας.

skai.gr

Share

Be the first to comment on "Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί το 5ευρο – Γεωργιάδης: Όλα είναι πιθανά στον τόπο αυτό"

Leave a comment

error: