Αναστολή επίσχεσης ιατρών ΕΟΠΥΥ – Κριτική στο υπουργείο Υγείας

anastoli_episxesis_iatroi

Στις θέσεις τους επανέρχονται οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων ανακοίνωσε η Ένωση Ιατρών του ΕΟΠΥΥ, μετά την πληρωμή των ιατρικών επισκέψεων Ιουνίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η αναστολή της επίσχεσης γίνεται «σε ένδειξη συμπαράστασης στην ελληνική κοινωνία και τους ασφαλισμένους».

Ωστόσο, η Ένωση υπενθυμίζει ότι η οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους ιατρούς ανέχονται σε 260 εκατομμύρια ευρώ για το 2012 και σε επιπλέον 1,11 δισεκατομμύρια ευρώ για τη διετία 2010-11, ενώ ταυτόχρονα τα χρέη προς τους ασφαλισμένους υπερβαίνουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, η Ένωση Ιατρών του ΕΟΠΥΥ ζητά την άμεση έναρξη διαλόγου με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά, προειδοποιώντας για «εφιαλτικό σενάριο» ενδεχόμενης χρεοκοπίας του οργανισμού.

Επιπλέον, η Ένωση Ιατρών καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας «να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό για την πραγματική χρηματοοικονομική κατάσταση του οργανισμού και να καταλογίσει ευθύνες σε όσους τις έχουν για την χρεοκοπία του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου υγείας της χώρας».

skai.gr
Share

Be the first to comment on "Αναστολή επίσχεσης ιατρών ΕΟΠΥΥ – Κριτική στο υπουργείο Υγείας"

Leave a comment

error: