Ανακαλύφθηκε ο φυσικός διακόπτης της μετάστασης

fysikos_diakoptis_ths_metastasis

Ανακαλύφθηκε ο φυσικός διακόπτης της μετάστασηςΕλέγχει τη διασπορά των κυττάρων που προέρχονται από τον καρκίνο του μαστού

Σε μια προσπάθεια να προλάβουν τις μεταστάσεις, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κορνέλ ανακάλυψαν τον φυσικό «διακόπτη» που ελέγχει τη διασπορά των κυττάρων που προέρχονται από τον καρκίνο του μαστού στην κυκλοφορία του αίματος.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν τη σχέση ανάμεσα στον τρόπο που ο οργανισμός ανταποκρίνεται στη φλεγμονή και στον τρόπο που τα κακοήθη κύτταρα του καρκίνου του μαστού διασπείρονται μέσω της κυκλοφορίας του αίματος, οδηγώντας σε μεταστάσεις.

Πολλοί ερευνητές έχουν συσχετίσει τον καρκίνο με φλεγμονή και οι ερευνητές βιοϊατρικής μηχανικής του Πανεπιστημίου Κορνέλ κατάφεραν να εντοπίσουν έναν σαφή σύνδεσμο μεταξύ των δύο. Ανακάλυψαν ότι η παρουσία προφλεγμονωδών μορίων (οι κυτοκίνες IL-6 και TNF-άλφα) διευκολύνει τα καρκινικά κύτταρα να προσκολληθούν στα τοιχώματα του ενδοθηλίου (του εσωτερικού τοιχώματος των αγγείων). Η προσκόλληση αυτή οδηγεί στη διασπορά των κυττάρων στην κυκλοφορία του αίματος και σε μετάσταση.

newsbeast.gr
Share

Be the first to comment on "Ανακαλύφθηκε ο φυσικός διακόπτης της μετάστασης"

Leave a comment

error: