Αλκοόλ τις μέρες των γιορτών – Απλές συμβουλές για να μη μας «πειράξει»

alkool_giortes
Αλκοόλ τις μέρες των γιορτών - Απλές συμβουλές για να μη μας «πειράξει»Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και γενικά τις μέρες των γιορτών το αλκοόλ έχει την τιμητική του. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένες απλές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε, έτσι ώστε και να πιείτε και να απολαύσετε τις γιορτές, χωρίς ανεπιθύμητα hangover και λοιπά επακόλουθα.

Αρχικά καλό είναι να πίνουμε το ποτό μας σκέτο, χωρίς αναψυκτικό. Μπορεί πολλοί να πιστεύουν ότι ο χυμός «αραιώνει» το ποτό και το κάνει πιο ελαφρύ, όμως η αλήθεια βρίσκεται στο εντελώς άλλο άκρο. Το αναψυκτικό περιέχει υδατάνθρακες, που μας δίνουν περισσότερη ενέργεια (θερμίδες), κάνουν το ποτό πιο γλυκό και εν τέλει μεθάνε ευκολότερα, αλλά πίνουμε και περισσότερο επειδή είναι πιο ευχάριστο στη γεύση. Η καλύτερη λύση λοιπόν είναι σκέτο ποτό με παγάκια που είναι ο μόνος τρόπος ασφαλούς αραίωσης του.

Επίσης όσον αφορά την μπίρα, επιβεβαιώνεται η λαϊκή ρήση «καλύτερα να αφρίζει στο ποτήρι παρά στο στομάχι». Καταρχάς ο αφρός προστατεύει την μπύρα από την επαφή της με το οξυγόνο, και δεν την αφήνει να οξειδωθεί, διατηρώντας αναλλοίωτη τη γεύση και το άρωμά της. Παράλληλα, όταν αφρίζει στο ποτήρι απελευθερώνει το ανθρακικό που περιέχει με αποτέλεσμα να μας προστατεύει από το φούσκωμα στο στομάχι και την συχνοουρία.

 

 

 

iefimerida.gr

Share

Be the first to comment on "Αλκοόλ τις μέρες των γιορτών – Απλές συμβουλές για να μη μας «πειράξει»"

Leave a comment