Αλκαλικό νερό: Η νέα εμμονή των διασήμων – Πώς θα το φτιάξετε

alkaliko_nero

Το αλκαλικό νερό είναι η νέα μόδα όσων θέλουν να ακολουθούν ένα υγιεινό τρόπο ζωής.

Σε αυτούς που το έχουν κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής τους ζωής συγκαταλέγονται αστέρες του Χόλιγουντ, διακεκριμένοι επιστήμονες, επιχειρηματίες, αλλά και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Οι φίλοι του αλκαλικού νερού υποστηρίζουν ότι βελτιώνει την υγεία, ενισχύει το ανσοποιητικό σύστημα και δρα ενάντια στη γήρανση λόγω των αντιοξειδωτικών συστατικών του.

Ειδικότερα υποστηρίζουν ότι:

-Αποτοξινώνει το σώμα αφαιρώντας τα όξινα κατάλοιπα και τις τοξίνες που σωρεύονται σε αυτό από το περιβάλλον, τις τροφές και τα κατάλοιπα φαρμάκων.

-Προσφέρει τη μέγιστη ενυδάτωση. Κατά τη διάρκεια του ιονισμού, το νερό μετασχηματίζεται και απορροφάται πιο εύκολα σε κυτταρικό επίπεδο προκαλώντας σούπερ ενυδάτωση στο σώμα.

-Το αλκαλικό νερό δρα ως αντιοξειδωτικό, σαρώνει και εξουδετερώνει τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες. Το ιονισμένο αλκαλικό νερό αναζητά τις ελεύθερες ρίζες και τις μετατρέπει σε οξυγόνο που το σώμα μπορεί να χρησιμοποιήσει για την παραγωγή ενέργειας και την οξυγόνωση των ιστών.

-Βοηθά στην ισορροπία του pH του σώματος, το οποίο τείνει να είναι όξινο, λόγω της κακής διατροφής, του άγχους και της έκθεσης σε περιβαλλοντικές τοξίνες, όπως η αιθαλομίχλη. Από όξινο το pH του σώματος γίνεται αλκαλικό, που είναι και το ζητούμενο για ένα υγιές άτομο.

-Ενισχύει το ανοσοποιητικό μεγιστοποιώντας την ικανότητα του σώματος να καταπολεμήσει τη νόσο και να θεραπευτεί.

Πως να φτιάξετε αλκαλικό νερό

Ο πιο εύκολος τρόπος να αλκαλοποιήσετε το νερό είναι μέσω κάποιου ιονιστή νερού. Εναλλακτικά μπορείτε να ακολουθήστε τους παρακάτω τρόπους.

Προσθήκη μαγειρικής σόδας

Προσθέστε 1/8 κουταλιού της σούπας μαγειρική σόδα για κάθε 250 ml νερό. Η μαγειρική σόδα είναι εξαιρετικά αλκαλική και θα ανεβάσει αμέσως το Ph του νερού. Ανακατέψτε καλά και είναι έτοιμο. Μετρήστε και πάλι το Ph για να βεβαιωθείτε ότι είναι μεταξύ 8 – 9 και όχι παραπάνω και μπορείτε να το πιείτε.

Πριν αλκαλοποποιήσετε το νερό θα πρέπει να γνωρίζετε ποιο είναι το Ph του. Το νερό στη φυσική του κατάσταση έχει Ph 7, δηλαδή είναι ουδέτερο.

Προσθήκη Λεμονιού

Σε 2 λίτρα νερού, κατά προτίμηση φιλτραρισμένο, προσθέτετε 1 λεμόνι το οποίο το έχετε κόψει στα 8 κομμάτια. Προσοχή! Μη στύψετε το λεμόνι. Απλά κόψτε το και βάλτε το στο σκεύος. Καλύψτε το σκεύος και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 8 έως 12 ώρες. Είναι έτοιμο για να το πιείτε.

Προσοχή: Αποφύγετε την καθημερινή χρήση της σόδας, καθώς μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Αντίθετα το λεμόνι είναι μία εξαιρετική επιλογή.

 

 

onmed.gr

Share

Be the first to comment on "Αλκαλικό νερό: Η νέα εμμονή των διασήμων – Πώς θα το φτιάξετε"

Leave a comment

error: