Αισθητικός στον εισαγγελέα για ιατρικές πράξεις

aisthitikos-ston-eisaggelea

aisthitikos-ston-eisaggeleaΑισθητικό που διενεργούσε ιατρικές πράξεις (ενέσιμες μεσοθεραπείες με υαλορουνικό), κατήγγειλε σήμερα στον εισαγγελέα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ), με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του, επισημαίνοντας ότι ο νόμος επιτρέπει την άσκηση πάσης φύσεως ιατρικών πράξεων μόνο σε ιατρούς που έχουν τα νόμιμα προσόντα.

 

Αισθητικό που διενεργούσε ιατρικές πράξεις (ενέσιμες μεσοθεραπείες με υαλορουνικό), κατήγγειλε σήμερα στον εισαγγελέα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ), με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του, επισημαίνοντας ότι ο νόμος επιτρέπει την άσκηση πάσης φύσεως ιατρικών πράξεων μόνο σε ιατρούς που έχουν τα νόμιμα προσόντα.

 

Σε ανακοίνωσή του, ο ΙΣΑ αναφέρει ότι θα συνεχίσει να ενημερώνει τον αρμόδιο εισαγγελέα για τη διερεύνηση διάπραξης τέτοιων ποινικών αδικημάτων παράνομης άσκησης της ιατρικής, έγκλημα που διώκεται αυτεπαγγέλτως. Μάλιστα δηλώνει αποφασισμένος «να μην αφήσει κανέναν να αντιποιείται το ιατρικό επάγγελμα και να ενεργεί σε βάρος της δημόσιας υγείας με γνώμονα το κέρδος».

 

«Το ΔΣ θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή, για την προάσπιση της αξιοπρέπειας του ιατρικού επαγγέλματος και την προστασία της δημόσιας υγείας», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ και καλεί τα μέλη του να ενημερώνουν τον σύλλογο για παρόμοια περιστατικά που υποπίπτουν στην αντίληψή τους.

 

skai.gr

Share

Be the first to comment on "Αισθητικός στον εισαγγελέα για ιατρικές πράξεις"

Leave a comment

error: