Ίδρυμα Νιάρχου Κινητές Ιατρικές Μονάδες

 Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) κλείνουν 10 χρόνια αποστολών και σας  προσκαλούν στην Αμοργό για μια επετειακή εκδήλωση στις 26-29 Ιανουαρίου

Ήταν Ιανουάριος του 2014, όταν οι δύο πλήρως εξοπλισμένες Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) πραγματοποίησαν την πρώτη τους αποστολή, με σκοπό να προσφέρουν δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας. Αυτό που ξεκίνησε ως παράτολμο εγχείρημα, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος, έχει εξελιχθεί σήμερα σε ένα ζωτικής  σημασίας υγειονομικό πρόγραμμα για χιλιάδες ανθρώπους ανά την Ελλάδα.

 

Σήμερα, 10 χρόνια μετά, οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες…

… έχουν πραγματοποιήσει 161 αποστολές, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε 53.081 ανθρώπους από το Καστελόριζο μέχρι τους Προμάχους, και το γιορτάζουν με μια ανοιχτή για όλους, επετειακή εκδήλωση στην Αμοργό από τις 26-29 Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης…

ο κόσμος θα έχει πρόσβαση σε διαγνωστικές και προληπτικές εξετάσεις (μαστογραφία, καρδιογράφημα, μέτρηση οστικής πυκνότητας), ενώ παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα να υποβληθεί σε χειρουργική, οφθαλμιατρική και οδοντιατρική εξέταση καθώς επίσης να παρακολουθήσει ομιλίες που θα διεξαχθούν για θέματα δημοσίας υγείας. Στο ίδιο πλαίσιο, θα πραγματοποιηθούν και συμβουλευτικές συνεδρίες για τους γονείς με θέμα τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων, σχολικού προσανατολισμού για μαθητές λυκείου, ενώ επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακούς χορούς αλλά και το mini πρωτάθλημα μπάσκετ. Επίσης παράλληλα θα μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες, όπως yoga, μαθήματα πρώτων βοηθειών, πεζοπορία, κ.ά.

Το πρόγραμμα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων που έχει ως αποστολή…

….την ισότιμη και ανοιχτή πρόσβαση όλων των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών της χώρας σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), υλοποιείται σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα των ΚΙΜ εδώ.

ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος

 

Πρόκειται για μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που υποστηρίζεται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων. Από κατοίκους δηλαδή  ακριτικών νησιών και απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας, μέχρι αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι τρεις πυλώνες δράσεις της Α&Π είναι η υγεία, ο αθλητισμός και η εκπαίδευση. Σημαντική δράση του συνολικού έργου της είναι το πρόγραμμα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ), μία πρωτοβουλία του ΙΣΝ, που μέσω τριών τακτικών ιατρικών αποστολών κάθε μήνα, προσφέρει δωρεάν εξετάσεις και υγειονομική περίθαλψη σε κατοίκους απομακρυσμένων νησιών και ηπειρωτικών περιοχών.

 

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

 

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας. Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα, παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά, και θετικά αποτελέσματα ευρέως στην κοινωνία και επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση. Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού. Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά παραπάνω από $3.7 δισεκατομμύρια, μέσω 5.300 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε περισσότερες από 130 χώρες ανά τον κόσμο.

 

Μάθε περισσότερα στο snf.org & στο snfghi.org.

 

 

Μαρία Ορφανίδου

Share

Be the first to comment on "Ίδρυμα Νιάρχου Κινητές Ιατρικές Μονάδες"

Leave a comment

error: