Έχουν οι άνδρες κυτταρίτιδα;

andres kytaritida

andres kytaritidaΜπορεί η κυτταρίτιδα να αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους γυναικείους εφιάλτες, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να παρατηρηθεί και στους άνδρες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κυτταρίτιδα στους άνδρες είναι λιγότερο συχνή, καθώς έχουν παχύτερο δέρμα, με αποτέλεσμα να διακρίνεται πιο δύσκολα η χαρακτηριστική όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Ένας ακόμη λόγος, είναι ότι το λίπος στο ανδρικό σώμα αποθηκεύεται σε διαφορετικές περιοχές σε σχέση με τις γυναίκες όπου η συσσώρευση γίνεται κυρίως στους γλουτούς.

Σε κάθε περίπτωση, ο λόγος εμφάνισης της κυτταρίτιδας είναι τα λιποκύτταρα κάτω από το δέρμα, τα οποία αλλάζουν σχήμα, με αποτέλεσμα το λίπος να συμπιέζεται, προσδίδοντας στην περιοχή τη γνωστή αντιαισθητική όψη.

Τέλος, αν θεωρείτε ότι αποτελεί μόνο «προνόμιο» υπέρβαρων ανδρών και γυναικών κάνετε λάθος, καθώς η εμφάνισή της εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως οι ορμόνες, η κακή κυκλοφορία του αίματος, το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η ανθυγιεινή διατροφή, ακόμη και η κληρονομικότητα.

 

onmed.gr

 

Share

Be the first to comment on "Έχουν οι άνδρες κυτταρίτιδα;"

Leave a comment