Έρχεται το εμφύτευμα που κόβει την όρεξη;

orexi

orexiΈνα βήμα πιο κοντά στην έγκρισή του από τον αρμόδιο αμερικανικό φορέα είναι ένα νέο εμφύτευμα σχεδιασμένο να μας κόβει την όρεξη.

Το νέο εμφύτευμα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να κόβει την όρεξη διεγείροντας με ηλεκτρισμό τα νεύρα του στομάχου. Η συσκευή συνίσταται σε έναν δονητή που εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα στην περιοχή του στήθους και παρέχει υψηλής συχνότητας νευρικές ώσεις που καταλήγουν στο πνευμονογαστρικό νεύρο το οποίο ελέγχει πολλές λειτουργίες των οργάνων στην κοιλιά.

Σε κλινικές μελέτες φάνηκε ότι οι υπέρβαροι με το εμφύτευμα (Maestro Rechargeable System) έχασαν κατά μέσο όρο 8,5% περισσότερο βάρος συγκριτικά με εκείνου που είχαν εικονικό εμφύτευμα.

Η εννιαμελής επιτροπή του αμερικανικού ΕΟΦ (FDA) που γνωμοδοτεί για γαστρεντερολογικές και ουρολογικές συσκευές αποφάνθηκε ότι η συσκευή είναι ασφαλής (ψήφοι 8 προς 1 και ότι τα οφέλη υπερισχύουν τυχόν κινδύνων (ψήφοι 6 προς 2 με μια αποχή). Στο ερώτημα της αποτελεσματικότητας το πάνελ των ειδικών είχε ωστόσο περισσότερες αμφιβολίες (ψήφοι 4 προς 5).

Ο FDA δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τη γνωμοδότηση του πάνελ, αλλά συνήθως το πράττει.

Η συσκευή απευθύνεται σε σοβαρά παχύσαρκους με ΔΜΣ (δείκτη μάζας σώματος) πάνω από 40 που έχουν αποτύχει να χάσουν βάρος με άλλες μεθόδους ή με ΔΜΣ 35 και άνω αλλά με υποκείμενα νοσήματα που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

 

Vita.gr

 

Share

Be the first to comment on "Έρχεται το εμφύτευμα που κόβει την όρεξη;"

Leave a comment

error: