Έρευνες για τα ύποπτα εμφυτεύματα στη Βρετανία

ypopta_emfit_stithous_GB

Έρευνα για τα «δεδομένα» που χρησιμοποιήθηκαν, προκειμένου να εκτιμηθούν οι κίνδυνοι από τα εμφυτεύματα στήθους ΡΙΡ που κατασκευάστηκαν στη Γαλλία και βρίσκονται στο επίκεντρο ενός παγκόσμιου σκανδάλου, ξεκίνησαν οι βρετανικές αρχές, αφού έλαβαν «μη συνάδουσες» πληροφορίες για τα εμφυτεύματα αυτά.

«Είμαι ανήσυχος και δυσαρεστημένος με τη συνοχή και την ποιότητα των πληροφοριών που δόθηκαν από τους προμηθευτές» των εμφυτευμάτων PIP στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας Άντριου Λάνσλεϊ. «Λάβαμε χθες πληροφορίες εκ μέρους ενός από τα μεγάλα ιδιωτικά γραφεία αισθητικής χειρουργικής, που δεν είχαν αποκαλυφθεί έως τώρα […] και που δεν συνάδουν με τις πληροφορίες που είχαν δοθεί έως τότε», πρόσθεσε.

Ο υπουργός ανέθεσε σε μια ομάδα ειδικών να μελετήσει τα «δεδομένα» αυτά και να εγκύψει στη «ρύθμιση με όρους ποιότητας και ασφάλειας στον ιδιωτικό τομέα της αισθητικής χειρουργικής». Η έκθεση των ειδικών αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Λάνσλεϊ επανέλαβε, ωστόσο, πως «δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στοιχεία που να καθιστούν απαραίτητη την απόσυρση αυτών των εμφυτευμάτων στήθους» και πως «δεν υπάρχει απόδειξη που να δικαιολογεί την ύπαρξη ανησυχιών».

Περίπου 42.000 γυναίκες φέρουν εμφυτεύματα PIP στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της βρετανικής υπηρεσίας εποπτείας των ιατρικών προϊόντων. Την περασμένη εβδομάδα, περισσότερες από 250 Βρετανίδες αποφάσισαν να καταθέσουν αγωγές εναντίον πολλών κλινικών στο Ηνωμένο Βασίλειο που προχώρησαν στην τοποθέτηση των εμφυτευμάτων αυτών.

Οι γαλλικές αρχές συνέστησαν σε 30.000 γυναίκες, στις οποίες έχουν τοποθετηθεί εμφυτεύματα στήθους PIP, να τα αφαιρέσουν. Ορισμένα από αυτά τα εμφυτεύματα είναι γεμισμένα με ένα τζελ μη ιατρικής σιλικόνης που προκαλεί αυξημένο κίνδυνο διαρροής και διάρρηξης του περιβλήματος του εμφυτεύματος, σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση.

Είκοσι περιπτώσεις καρκίνων που παρουσιάστηκαν σε γυναίκες που έφεραν εμφυτεύματα στήθους PIP έχουν δηλωθεί στη Γαλλία από τις υγειονομικές αρχές.

 

 

Πηγή: Pathfinder.gr

Share

Be the first to comment on "Έρευνες για τα ύποπτα εμφυτεύματα στη Βρετανία"

Leave a comment

error: