«Ένοχο» το γρήγορο φαγητό για το άσθμα

fast_food_asthma

«Ένοχο» το γρήγορο φαγητό για το άσθμαΟι ερευνητές φίλτραραν τους παράγοντες που θα μπορούσαν να παραποιήσουν τα αποτελέσματα

Τα παιδιά που καταναλώνουν συχνά φαγητό από ταχυφαγεία είναι πολύ πιθανότερο να αντιμετωπίσουν κρούσματα άσθματος σε σύγκριση με τα αντίστοιχα που καταναλώνουν φρούτα σημειώνει διεθνής μελέτη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Οι ερευνητές ζήτησαν από σχεδόν μισό εκατομμύριο εφήβους ηλικίας 13 έως 14 ετών και παιδιά ηλικίας έξι και επτά να αναφέρουν τις διατροφικές τους συνήθειες και αν κατά το προηγούμενο έτος αντιμετώπισαν δύσπνοια, έκζεμα, βήχα ή συριγμό όταν δεν είχαν κρυολόγημα ή γρίπη.

Τα ερωτηματολόγια συμπληρώθηκαν από ένα γονέα ή κηδεμόνα για τα μικρότερα παιδιά, και διανεμήθηκαν σε δεκάδες χώρες.

Οι ερευνητές φίλτραραν τους παράγοντες που θα μπορούσαν να παραποιήσουν τα αποτελέσματα, όπως το κάπνισμα της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η καθιστική ζωή και ο δείκτης μάζας σώματος, προκειμένου να επικεντρωθούν αποκλειστικά στην διατροφή.

Βρήκαν ότι το γρήγορο φαγητό ήταν το μόνο είδος των τροφίμων που θα μπορούσαν να συνδέονται σαφώς με τη σοβαρότητα του άσθματος.

Τρεις ή περισσότερες
εβδομαδιαίες μερίδες fast food συσχετίστηκαν με μια αύξηση σε ποσοστό 39% του κινδύνου σοβαρού άσθματος μεταξύ των εφήβων και 27% μεταξύ των μικρότερων παιδιών.

Στον αντίποδα, η κατανάλωση από παιδιά τριών ή περισσότερων εβδομαδιαίων μερίδων φρούτων οδήγησαν στη μείωση των συμπτωμάτων μεταξύ 11% και 14% αντίστοιχα.

 

 

 

 

skai.gr

Share

Be the first to comment on "«Ένοχο» το γρήγορο φαγητό για το άσθμα"

Leave a comment

error: