Έλαιο νυχτολούλουδου για άγχος, πόνους και ημικρανίες

elaio nihtolouloudou

elaio nihtolouloudouΗ χρήση του είναι χαρακτηριστική για το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο,  με τα επακόλουθα του, όπως ο πόνος στους μαστούς η κατακράτηση υγρών η άστατη ψυχολογία , οι ημικρανίες , το άγχος , η νευρικότητα η αϋπνία και τέλος η κατάθλιψη .

Φυτό προερχόμενο από τη βόρεια Αμερική με χαρακτιριστικό άνθος χρώματος κίτρινου , το οποίο ανοίγει όταν πέσει η νύχτα , εξού και το όνομα του.

Από τους σπόρους του, μετά από  την κατάλληλη διαδικασία εξάγεται ένα εξαιρετικά πολύτιμο έλαιο, πλούσιο σε λιπαρά οξέα αλλά και κυρίως σε λινολεικό οξύ.

 

Το λινολέικο οξύ επιδρά στον οργανισμό με ένα μηχανισμό που αποσκοπεί να κρατάει χαμηλά τα επίπεδα μιας συγκεκριμένης πρωτεΐνης , της προλακτίνης, αυξημένα επίπεδα της οποίας ευθύνονται για τα συμπτώματα του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου που ήδη προαναφέραμε .

Επίσης το έλαιο αυτό επιδρά θετικά και στην καλή υγεία του δέρματος αφού ενισχύεται η ενυδάτωση της επιδερμιδας και για αυτό το σκοπό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό και με το έλαιο βοράγκο ή πιο γνωστό κοινώς ως “borage oil”.

 

Το βρίσκουμε κυρίως σε μορφή μαλακής κάψουλας σε περιεκτικότητα είτε των 500mg είτε των 1000mg. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση ειναι υποκειμενική ανάλογα με τα συμπτώματα αλλά συνήθως δεν ξεπερνά τα 1000mg  την ημέρα .

Πολλές φορές η ταυτόχρονη χρυσή του σκευασματος αυτού με άλλα βότανα επικουρικά βελτιώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Δίνουμε μερικά παραδείγματα όπως “φασκόμηλο” για τις εφιδρώσεις ” ισοφλαβόνες σόγιας” για ορμονική ισορροπία “St’john’s wort” ή αλλιώς υπερικο κατά της κατάθλιψης και παράλληλα  λήψη βιταμίνης “D3”  για την καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου για πρόληψη της οστεοπόρωσης που δίνει συνήθως τα πρώτα της σημάδια κοντά στην προεμμηνόπαυση αλλά ταυτόχρονα συντελεί η βιταμίνη D3 και στην καλή διάθεση

 

Madata.gr

 

Share

Be the first to comment on "Έλαιο νυχτολούλουδου για άγχος, πόνους και ημικρανίες"

Leave a comment