«Έκρηξη» στα γκάτζετ προσωπικής υγείας και γυμναστικής

gadget_ygeias_gymnastikhs

gadget γκάτζετ υγειας και γυμναστικηςΑλματώδη αύξηση στις συσκευές προσωπικής υγείας και γυμναστικής διαπιστώνει η Consumer Electronics Association (CEA), ο οργανισμός που διοργανώνει κάθε χρόνο τη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών CES στο Λας Βέγκας. Όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός πριν από δύο ημέρες, για την επομένη διοργάνωση αναμένεται σε σχέση με πέρυσι αύξηση κατά 25% των εταιρειών που θα παρουσιάσουν αντίστοιχα προϊόντα. Έτσι, περισσότερες από 215 εταιρείες έχουν ήδη νοικιάσει περίπτερα στον χώρο της έκθεσης, η οποία θα διεξαχθεί στο χρονικό διάστημα 8-11 Ιανουαρίου 2013.

«Παρατηρείται μία έκρηξη στις “έξυπνες” εφαρμογές προσωπικής υγείας και γυμναστικής, οι οποίες συνδυάζουν την επεξεργασία πολλαπλών δεδομένων, την κοινωνική δικτύωση και την ευκολία», δήλωσε ο Gary Shapiro, πρόεδρος του CEA. «Στην έκθεση θα μπορεί κανείς να δει από κοντά συσκευές οι οποίες μπορούν να διαγιγνώσκουν, να παρακολουθούν και να κάνουν πιο ήπια τα συμπτώματα πολλών ασθενειών μέσω παιχνιδιών. Έτσι, βοηθούν όσους πάσχουν από κάποιο χρόνιο νόσημα να υιοθετήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής».

Οι 215 και πλέον εκθέτες θα παρουσιάσουν συσκευές «νέας γενιάς», οι οποίες δεν περιορίζονται στο να μετρούν το βάρος, τον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) ή την κατανάλωση θερμίδων, όπως έκαναν μέχρι σήμερα τα γκάτζετ της κατηγορίας. Επομένως, οι συσκευές αυτές, και το αντίστοιχο software, θα προσφέρουν στον θεράποντα γιατρό πρόσβαση στο πλήρες ιατρικό ιστορικό και τα βιομετρικά δεδομένα του χρήστη.

Μέσα στην επόμενη πενταετία, μόνο οι πωλήσεις γκάτζετ που θα φοριούνται από όσους αθλούνται, για να καταγράφουν χρήσιμες παραμέτρους και να κάνουν πιο διασκεδαστική και πιο αποτελεσματική τη γυμναστική, αναμένεται να φτάσουν τις 170 εκατομμύρια συσκευές. Στα γκάτζετ αυτά είναι αφιερωμένο μάλιστα το συνέδριο FitnessTech Conference Trackwill, που θα διεξαχθεί στα πλαίσια της έκθεσης και στο οποίο θα εξετασθούν από εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας μέχρι «έξυπνες» συσκευές που προσαρμόζουν αυτόματα το καθημερινό πρόγραμμα προπόνησης.

Ένα δεύτερο παράλληλο συνέδριο, το Digital Health Summit, θα είναι αφιερωμένο σε τεχνολογίες τηλεϊατρικής. Σε αυτό θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 800 γιατροί και ειδικοί στην τεχνολογία, οι οποίοι θα διερευνήσουν με ποιο τρόπο τα «έξυπνα» ιατρικά συστήματα θα επιτρέπουν σύντομα σε κάθε γιατρό να παρακολουθεί τους ασθενείς του ακόμη και από απόσταση χιλιομέτρων. Περιορίζοντας έτσι τη συχνότητα με την οποία όποιος πάσχει από κάποιο νόσημα χρειάζεται να επισκέπτεται κλινικές και ιατρεία.

Η CES είναι μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εκθέσεις τεχνολογίας, ενώ φέτος θα φιλοξενήσει περισσότερες από 3.000 εταιρείες ηλεκτρονικών. Οι τομείς που καλύπτει ξεκινούν από τα «έξυπνα» σπίτια και τα ηλεκτρονικά συστήματα των οχημάτων, και φθάνουν στις τηλεοράσεις, τις παιχνιδοκονσόλες και τις φωτογραφικές μηχανές.

 

 

 

 

kathimerini.gr

Share

Be the first to comment on "«Έκρηξη» στα γκάτζετ προσωπικής υγείας και γυμναστικής"

Leave a comment

error: