Άλλες 10 Μονάδες του ΟΚΑΝΑ σε νοσοκομεία του ΕΣΥ

okana

Αλλες δέκα Μονάδες Φαρμακευτικής Υποστήριξης Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ τέθηκαν από σήμερα σε λειτουργία σε ισάριθμα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Ηδη από την 1η Σεπτεμβρίου αντίστοιχες Μονάδες λειτουργούν στα νοσοκομεία  «Παπαγεωργίου», «Αγιος Παύλος», «Ιπποκράτειο» και Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης.

Σε πρώτη φάση περίπου 200 ασθενείς με κριτήριο τον τόπο διαμονής τους κατανεμήθηκαν στα νοσοκομεία «Αγία Ολγα», « Αλεξάνδρα», «Αμαλία Φλέμιγκ», «Γ. Γεννηματάς», «Ευαγγελισμός», ΚΑΤ και Σισμανόγλειο. Παράλληλα, στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο, Σπηλιοπούλειο και ΙΚΑ Πατησίων θα λειτουργήσουν μονάδες για συνταγογράφηση για τους χρήστες. Επίσης, στη Θεσσαλονίκη προστέθηκε  η 6η κατά σειρά μονάδα του ΟΚΑΝΑ στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 424 ΓΣΝΕ με την προσέλευση των πέντε πρώτων ασθενών.

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του Οργανισμού για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) είναι η αποσυμφόρηση της λίστας του ΟΚΑΝΑ με τους περίπου 7.000 χρήστες ουσιών που περιμένουν την ένταξή τους σε πρόγραμμα απεξάρτησης και θεραπείας.

Share

Be the first to comment on "Άλλες 10 Μονάδες του ΟΚΑΝΑ σε νοσοκομεία του ΕΣΥ"

Leave a comment