«Ναι μεν…αλλά» η έκθεση της τρόικας για την Υγεία

troika_ygeia

Παρά την εκτίμηση ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στη μεταρρύθμιση στην υγεία εξακολουθούν να εκφράζουν ανησυχίες για την ολοκλήρωση της προσπάθειας.

Αύξηση στη συνταγογράφηση γενοσήμων, επιτάχυνση της υλοποίησης της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, είσπραξη της έκπτωσης (rebate) των Ταμείων από τους φαρμακοποιούς και αύξηση των εισφορών περίθαλψης στον ΟΓΑ, προβλέπει για την Υγεία, η έκθεση της Τρόικας.

Παρά την εκτίμηση ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στη μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας ωστόσο εξακολουθούν να εκφράζουν ανησυχίες για την ολοκλήρωση της προσπάθειας βελτίωσης των δημοσιονομικών καθώς παραμένει υψηλή η συμμετοχή του κράτους στις δαπάνες περίθαλψης.

Σημαντικοί παράγοντες που θα επηρεάσουν την επιτυχία ή μη του εγχειρήματος αποτελούν επίσης σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η τιμολόγηση των φαρμάκων, η κατάλληλη καταγραφή και ο υπολογισμός των δαπανών.

Παράλληλα επισημαίνουν την ανάγκη για εξομοίωση των ασφαλιστικών εισφορών με αύξηση των ποσοστών εισφοράς για τον ΟΓΑ στο πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ, μείωση του αριθμού του διοικητικού προσωπικού, καθώς και των γιατρών που θα συμβληθούν με τον οργανισμό.

Πηγή: eefam.gr
Share

Be the first to comment on "«Ναι μεν…αλλά» η έκθεση της τρόικας για την Υγεία"

Leave a comment

error: