«Ασπίδα» κατά του καρκίνου του μαστού το μπρόκολο

mprokolo

Οι θρεπτικές ουσίες που βρίσκονται στο μπρόκολο μπορούν να προστατεύσουν από την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του μαστού, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Clinical Cancer Research.

Προκειμένου να καθοριστεί εάν σουλφοραφάνη, η ένωση που βρίσκεται στο μπρόκολο, μπορεί να εξοντώσει τα καρκινικά κύτταρα, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Michigan Comprehensive Cancer, έκαναν την μελέτη σε θηλυκά ποντίκια με καρκίνο του μαστού.Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι η έκθεση στην σουλφοραφάνη μείωσε τον αριθμό των κυττάρων του καρκίνου του μαστού, χωρίς να καταστρέψει τα υγιή κύτταρα.Επίσης, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μετά την κατανάλωση των λαχανικών, τα καρκινικά κύτταρα δεν ήταν σε θέση να αναπτύξουν νέους όγκους.

Η ομάδα πραγματοποίησε τις ίδιες δοκιμές σε ανθρώπινα κύτταρα καρκίνου του μαστού και βρήκαν παρόμοια αποτελέσματα με αυτά που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια των δοκιμών στα ζώα.

«Τα ευρήματα αυτά δείχνουν μια πιθανή νέα θεραπεία που θα μπορούσε να συνδυαστεί και με άλλες ενώσεις με στόχο τα βλαστικά κύτταρα του καρκίνου του μαστού», δήλωσε ο Μαξ Γουίκα, καθηγητής ογκολογίας και διευθυντής του κέντρου.

Πρόσθεσε επίσης: «Η ανάπτυξη θεραπειών που απευθύνονται αποτελεσματικά στα βλαστικά κύτταρα του καρκίνου είναι απαραίτητη για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων».

Για τις γυναίκες που ενδιαφέρονται και για άλλες φυσικές εναλλακτικές λύσεις στη διατροφή τους, προκειμένου να προλάβουν τον καρκίνο του μαστού, πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Creighton έδειξε ότι τα τρόφιμα εμπλουτισμένα με βιταμίνη D, όπως τα μανιτάρια, το ιχθυέλαιο και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορούν να προστατεύσουν από τη νόσο.

Πηγή: eefam.gr
Share

Be the first to comment on "«Ασπίδα» κατά του καρκίνου του μαστού το μπρόκολο"

Leave a comment